Dołączył(a): 25 mar 2007, o 17:00 Posty: 212 Lokalizacja: Bielsko-Biała
Fajna była ta relacja na żywo na oficjalnej stronie, szczególnie że specjalnie dla Polski w sobotę kolejne dwa odcinki pokażą, wreszcie promotor WRC zaczął odpowiednio działać.
Dołączył(a): 30 mar 2008, o 14:19 Posty: 552 Lokalizacja: Piaseczno
No i znowu 12. miejsce, 9.9 s za Ogierem, który wygrał.
I dobrze, szczerze to już lepiej, żeby Kubica przejechał cały rajd na dalszym miejscu niż skończył w połowie walcząc o podium. Chociaż myślę, że w drugiej części rajdu zacznie cisnąć.
Ogier nieosiągalny dla reszty stawki. Kapitalnie radzi sobie na odcinkach. Musi mieć świetne ustawienia. Podczas wczorajszego SS01 zauważyłem że jego auto wydaje zupełnie inne dźwięki od pozostałych z czego to wynika? Takie jakby piski
_________________ ..:: where there is a will there is a way ::..
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03 Posty: 2596 Lokalizacja: Wrocław
wywrotowiec napisał(a):
Ogier nieosiągalny dla reszty stawki. Kapitalnie radzi sobie na odcinkach. Musi mieć świetne ustawienia. Podczas wczorajszego SS01 zauważyłem że jego auto wydaje zupełnie inne dźwięki od pozostałych z czego to wynika? Takie jakby piski
Jak na razie (po OS7), wychodzi na to, że Kubica jest wolniejszy od Ogiera, o niecałą sekundę na kilometrze.
No akurat ja się nie dziwie. W takich warunkach tu już nie chodzi o talent, ale o doświadczenie. Kubica NIGDY nie jechał rajdu w takich warunkach, a to jeszcze zupełnie nowe dla niego OSy. Wliczając w to jakieś problemy (coś tam chyba jej było wczoraj...) skrzyni biegów to nie jestem jakoś zaskoczony. Moim zdaniem wręcz dobrze, że jedzie wolniej, ale ostrożniej. Nabywa w ten sposób sporo doświadczenia.
Robert zmniejszył ciśnienie w oponach ale to był duży błąd jak twierdzi. Nie wiem, czy między oesami można zmieniać ciśnienie, bo jeśli nie, to strata będzie chyba duża. Na os8 ponad 40s. No proszę i Ogier popełnia błędy, bo to chyba nie była awaria. Stracił 4 minuty mimo świetnych międzyczasów.
Dołączył(a): 15 mar 2007, o 11:23 Posty: 770 Lokalizacja: Camp Nou
długi napisał(a):
Robert zmniejszył ciśnienie w oponach ale to był duży błąd jak twierdzi. Nie wiem, czy między oesami można zmieniać ciśnienie, bo jeśli nie, to strata będzie chyba duża. Na os8 ponad 40s. No proszę i Ogier popełnia błędy, bo to chyba nie była awaria. Stracił 4 minuty mimo świetnych międzyczasów.
Na pewno można, RK mówił, że do następnego OSu spróbują zmienić ustawienia.
Neuville już nie jedzie, Ogier poniósł duże straty na OS8, może się okazać, że dojechanie do końca rajdu w bezpiecznym tempie da dobry wynik. To znaczy pierwsze punkty RK, bo coś mi się wydaje, ze z 10 jeszcze trochę załóg może się posypać.
Ogier wypadł na 8 OS ale teraz gniecie nawet po 30 sek na OS Roberta - niestety jeżeli Robert nie przyspieszy albo ktoś inny nie wypadnie z 10 to będzie ciężko utrzymać to miejsce.
_________________ The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it. Terry Pratchett
Q...wa fiesta Roberta zatrzymała się na 3km 12OS-u. Nie wiadomo jeszcze czy to problemy techniczne. No niestety wyjechał za szeroko i zakopał się w śniegu. Kibice pomogli ale strata jest ogromna. Szkoda, ale trzymam kciuki żeby ukończył rajd, bo te kilometry na pewno jeszcze zaprocentują.
Ostatnio edytowano 7 lut 2014, o 13:39 przez długi, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość