F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 27 kwi 2018, o 00:12

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 sty 2009, o 13:21 
Offline
.
Dołączył(a): 2 lip 2007, o 14:37
Posty: 16
Lokalizacja: Biłgoraj
Dzisiejszy "power of dreams HONDA " był całkiem fajny :lol:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 16 mar 2010, o 11:30 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 mar 2008, o 14:19
Posty: 551
Lokalizacja: Piaseczno
Bardzo nie lubię serwisów, w których nagle włącza mi się pieprzona reklama i wali po uszach :)11 szczególnie jak w tym czasie głośno słucham muzyki.

Ludzie, nie róbcie i Wy takiej wiochy...

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 16 mar 2010, o 12:37 
Offline
administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 maja 2002, o 01:00
Posty: 6376
Lokalizacja: Puławy (GG: 2400250)
Nie wszystko jest zależne od nas, a bez reklamy w dzisiejszych czasach nie da się prowadzić serwisu, szczególnie tak dużego jak Ultra.

_________________
Najlepszy kierowca wszech czasów: Ayrton Senna
Ulubiony team: Williams
http://www.f1ultra.pl

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 17 mar 2010, o 07:35 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 mar 2008, o 14:19
Posty: 551
Lokalizacja: Piaseczno
Myślałem, że macie wpływ na to, czy reklama w serwisie będzie wkurzająca, czy też nie. :-?
No ale jo sie nie znom. ;)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 17 mar 2010, o 19:28 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13303
Lokalizacja: Siedlce
Ja reklamy rozumiem, ale faktycznie to, że nagle uruchamia się dźwięk... czasem już miałem przewinięta stronę w dół (jakiś fragment już przeczytany) i nagle szok skąd to coś, a nie mam otwartej jednej zakładki ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 18 mar 2010, o 08:06 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 mar 2008, o 14:19
Posty: 551
Lokalizacja: Piaseczno
Ta... Raz szukałem tej pieprzonej reklamy w jakichś 10 zakładkach :)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 18 mar 2010, o 13:10 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 cze 2008, o 20:09
Posty: 335
Ja tam nic nie widzę...
(firefox+adblock)

_________________
Vodafone McLaren Mercedes

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 4 kwi 2010, o 22:32 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13303
Lokalizacja: Siedlce
Nie no z ta reklama PZU to przegięcie, nie zawsze się da ją wyłączyć - brak "x"......

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 5 kwi 2010, o 12:58 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2007, o 10:53
Posty: 2097
Sansei jaka reklama PZU ? :o
Adblock plus i życie staje się prostsze. :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 5 kwi 2010, o 18:50 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13303
Lokalizacja: Siedlce
A w Operze? :>

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 6 kwi 2010, o 22:29 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 wrz 2005, o 02:07
Posty: 3365
Lokalizacja: Stara Grzybowszczyzna/Bialystok
A to Ty chyba jedyny tego uzywasz :o

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 6 kwi 2010, o 22:43 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 20 kwi 2009, o 08:20
Posty: 210
Ja również jestem wierny Operze i sobie chwalę :D A co do reklam to rozumiem i toleruję. A jak nie ma lub nie można znaleźć "x" to zawsze można szybciutko kliknąć "odśwież".

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 14:00 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 kwi 2010, o 13:24
Posty: 33
Lokalizacja: Kyoto, JP
W Operze to jest to jeszcze prostsze niż w FF. Nie trzeba instalować żadnych adblocków, tylko w menu kontekstowym wybrać "Block content" i potem zaznaczyć fruwająco-mrugające śmieci. Przy odpowiedniej edycji blokowanego URLa można na długo wyeliminować większość dostawców reklamowego kontentu.

_________________
/][\u((sa))shi

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 17:37 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13303
Lokalizacja: Siedlce
Musashi A mógłbyś to tak łopatologicznie krok po kroku jak zrobić w polskiej wersji językowej najnowszej wersji Opery?

Przy okazji witamy i zapraszamy do działu powitań ;) :)7 viewforum.php?f=41

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 18:31 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 mar 2003, o 16:56
Posty: 4520
Lokalizacja: Bruksela // Poznan
Sansei, http://www.portal24h.pl/pobierz/detale/ ... opery.html

Ja mam dodatkowo wylaczony JavaScript i Flash - wyciagniete na wierzch buttony "enable Plug-Ins" i "Enable JavaScript" zalatwiaja sprawe, gdy na szybko na jakiejs stronie potrzebuje, a ogolnie strony odwiedzane regularnie zawierajace jedno z w/w - klikasz prawym, "Edit site preferences", zakladka "content" i odptaczasz co trzeba. Gwarantuje Ci, ze po 2 dniach bedziesz mial odklikane wszystko co potrzebujesz, potem ewentualne wyjatki doklikasz.

_________________
No animals were hurt during writing of that post.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 13 kwi 2010, o 18:49 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13303
Lokalizacja: Siedlce
Dzięki :)2

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przesadzacie z reklamami...
PostNapisane: 14 kwi 2010, o 01:03 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 kwi 2010, o 13:24
Posty: 33
Lokalizacja: Kyoto, JP
Niestety nie mam teraz nigdzie pod ręką polskiej wersji, ale pewnie "block content" nazywa się "blokowanie treści" czy jakoś podobnie.
Procedura jest dosyć prosta. Po załadowaniu się strony trzeba kliknąć na prawy przycisk myszy i z menu kontekstowego wybrać opcję "blokowanie treści". Kursor musi być wtedy nad normalnym, "pustym" obszarem strony, a nie np. nad jakimś obiektem flashowym czy czymś takim.
Wtedy strona robi się zaciemniona trochę i u góry wyskakują trzy przyciski. W tym trybie na ekranie można zaznaczać które elementy chcemy zablokować. Zwykle są to jakieś flashowate bzdury, ale mogą to być również obrazki itd. Po kliknięciu na obiekt do zablokowania zastępowany jest on na chwilę ikoną "zablokowane" i jak skończymy wybierać wszystkie elementy do zablokowania na stronie i klikniemy na przycisk "Done" lub "Zakończ" (chyba taki;)) w polskiej wersji, to te elementy się już nie pojawią.

Można również dokładniej wyedytować adresy do blokowania wprowadzając maskę. Np. http://*.gazeta.pl/*.swf* zablokuje wszystkie pliki Flash pobierane z adresów Gazety Wyborczej, ale puści pliki .jpg .png i inne. I tak dalej. Myślę, że jak ktoś poeksperymentuje, to łatwo chwyci jak tego efektywnie używać.

_________________
/][\u((sa))shi

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 57 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group