F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 18 sie 2018, o 13:36

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Cytowanie selektywne
PostNapisane: 25 paź 2010, o 13:14 
Offline
.
Dołączył(a): 25 paź 2010, o 08:01
Posty: 510
Czy byłaby możliwość umieszczenia przycisku, właśnie z cytowaniem selektywnym? Moim zdaniem, to przydatna funkcja.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Cytowanie selektywne
PostNapisane: 25 paź 2010, o 14:51 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13380
Lokalizacja: Siedlce
Ale pełnym edytorze / odpowiedzi, możesz zaznaczyć dany fragment tekstu - kliknąć cytuj i masz kogo i co wybranego cytujesz, chyba że nie o to chodzi?

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Cytowanie selektywne
PostNapisane: 25 paź 2010, o 17:13 
Offline
.
Dołączył(a): 25 paź 2010, o 08:01
Posty: 510
Ok to w sumie rozwiązuje mój problem. Po prostu na niektórych forach nie musisz wchodzić w pełny edytor odpowiedzi tylko oprócz przycisku cytuj, masz cytuj selektywnie. Zaznaczasz wtedy wybrany tekst i wciskasz cytowanie selektywne bez wchodzenia w odpowiedź.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Cytowanie selektywne
PostNapisane: 25 paź 2010, o 17:15 
Offline
.
Dołączył(a): 25 paź 2010, o 08:01
Posty: 510
Jeśli jest taka możliwość to byłoby fajnie ale grunt, ze jest inna możliwość cytowania selektywnego, bo już myślałem, że trzeba cytować wszystko i wykasować niechciany fragment.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Cytowanie selektywne
PostNapisane: 26 paź 2010, o 10:05 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 maja 2007, o 20:53
Posty: 383
Lokalizacja: Kraków
Dobrze, żeś chłopie o to zapytał, zaoszczędzasz mi na przyszłość sporo czasu.
Aż wstyd się przyznać, że nie wiedziałem o tej opcji...

Jak pomyślę o zabawach w edytorze tekstu, jak chciałem w swoim poście zacytować
kawałki innych postów, zwłaszcza gdy to był więcej niż jeden post... ehhhh
( cytowanie, kopiowanie, potem do edytora, wycinanie, pilnowanie gdzie ma być quote
i nawiasy kwadratowe.. łooo jeżu kolczasty..)


W każdym razie dzięki Ci za Twoja ciekawość/przyzwyczajenia i podpowiedz Sanseia.
Niedobrze jest sobie wbić do głowy, że się nie da.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Cytowanie selektywne
PostNapisane: 25 lis 2010, o 07:04 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 lis 2010, o 20:46
Posty: 8
Też bym był za wprowadzeniem tej opcji. Na każdym forum, na jakim jestem zarejestrowany korzystam wyłącznie z szybkiej odpowiedzi i jeśli w niej nie ma selektywnego cytowania, to po prostu używam BBCode. W pełnym edytorze Odpowiedzi problem jest taki, że kolejność postów jest odwrócona i posty są mniej przejrzyste ze względu na ograniczone pole widoczności.

A jeśli cyt. selektywne byłoby problemem, to chociaż umieśćcie przyciski BBCode. :)

_________________
Filmy gdy nie ma wyścigu.

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group