F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 16 paź 2018, o 10:16

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 28 cze 2010, o 21:29 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Nie wiem czy nie zauważył tego problemu ktoś inny? Otóż od niedzieli czy soboty zauważyłem dziwną rzecz, ale po kolei...
Zazwyczaj na głównej stronie nie przeglądam newsów jeden po drugim tylko klikam "otwórz na karcie w tle" i potem sobie czytam po kolei i zamykam karty, wiem dziwny jestem ale tak robię i już.
Natomiast od wspomnianego czasu dziej esie coś takiego, że już po otwarciu w ten sposób trzech kart strasznie mi zamula przeglądarkę i wszystko bardzo mocno się zamula, jak klikam na następny news by go otworzyć na nowej karcie to po kliknięciu na prawy klawisz myszki/przy touch padzie reakcja jest po ponad 3 sek lub nawet jeszcze później, a jak mi się jakoś uda ponad 5 otworzyć to w ogóle się zamula i nawet w otwartym artykule nie da się strony na dół przewijać... Początkowo myślałem, że może czymś zawaliłem kompa no i moja wina, no ale problem dotyczy tylko strony ultry, już nawet forum i inne stronki śmigają.... może to te reklamy XTB to powodują czy jak? Dziś sprawdziłem na kompie w pracy jest tak samo, takze to nie wina mojego sprzętu.
Mam nadzieje, ze jako laik w tych sprawach na tyle opisałem problem, że ktoś będzie wiedział o co chodzi ;) Nie wiem czy było coś ostatnio kombinowane przy głównej? Wcześniej też tak robiłem, a ze nasi potrafię wiele artykułów w jeden dzień nasmażyc to i nieraz wiele zakładek tak otwierałem i śmigało bystro, a teraz tragedia.
Pomóżcie ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 28 cze 2010, o 23:51 
Offline
.
Dołączył(a): 3 mar 2010, o 14:55
Posty: 23
Też to zauważyłem i potwierdzam, zarówno w domu jak i z pracy, choć dziś było lepiej. Opera 10.54

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 09:25 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4940
Opera synek Opera.
Ile razy Ci już pisałem wywal ten szmelc ;)

FF i IE8 śmigają bez zarzutu.

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 10:25 
Offline
.
Dołączył(a): 10 maja 2010, o 16:51
Posty: 2533
Lokalizacja: Elbląg, Starogard Gdański
Ja mam Operę i u mnie jest wszystko ok.

Równie dobrze mogę powiedzieć ze FF to szmelc, więc oszczędź sobie.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 11:36 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Spokojnie panowie!
A mnie nie tak łatwo przekonać ;p
Zresztą wcześniej nie było takich problemów i śmigało ;)
Ogólnie dziś jakby lepiej (przynajmniej w pracy).... ale może jeszcze za mało artykułów na głównej napisano ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 12:23 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4940
SpliTF1 napisał(a):
Ja mam Operę i u mnie jest wszystko ok.

Równie dobrze mogę powiedzieć ze FF to szmelc, więc oszczędź sobie.


Najpierw poczytaj sobie wcześniejsze posty napisane zanim Cię tu jeszcze nie było, a potem wyrażaj swoje opinie.
Emoty również czytaj.

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 13:24 
Offline
.
Dołączył(a): 21 lip 2009, o 15:16
Posty: 342
A nie łatwiej zamiast tworzyć nowy temat sprawdzić czy problem występuje także na innej przeglądarce? ;) IE nawet nie musisz chyba specjalnie instalować.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 19:11 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Nie wiem nie używam IE. a jeśli nawet na innych działa, to ja daje tu znać by Ci co znają się na rzeczy i odpowiadają za taki stan pogrzebali gdzie trzeba i to poprawili, a nie kazali używać jedynie słusznych przeglądarek ;) :D
Ma być wygoda i luksus korzystania i to z dowolnych przeglądarek ;p

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 19:50 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4940
No ale Sansei, IE masz już na kompie.
Więc to chyba nie problem sprawdzić czy działa? 1minuta i już wiesz.
I tu nie chodzi o to, żeby używać jedynie słusznej przeglądarki, a o sprawdzenie czy to wina rzeczywiście Opery czy może np Twojego kompa, czy też serwisu.
Taki standard troubleshooting.

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 21:29 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Hmm ale pisałem, że raczej nie kompa bo w pracy na innym kompie też tak się działo.... oki następnym razem jak to zauważę to posprawdzam na wszelkich dostępnych mi przeglądarkach, ale jeśli tam będzie ok, a na operze nie to i tak to będę komunikował ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 29 cze 2010, o 22:22 
Offline
.
Dołączył(a): 3 mar 2010, o 14:55
Posty: 23
Zasadnicze pytanie, to czy odbiorca ma się przystosowywać do produktu czy produkt ma być dostosowany do odbiorcy? ;-)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 7 gru 2010, o 15:54 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 mar 2007, o 20:13
Posty: 1073
Lokalizacja: Okolice Wawy
Podpinam pod temat zamulania.
Ostatnim czasy przyszlo mi wiecej czasu spedzac na IE8. I od momentu przesiadki wchodzac na newsy na glownej musze czekac na otwarcie jakies <30 sekund przy necie 5Mb. Nastepnie klikajac Nastepny lub Poprzedni musze ponownie jakies dobre 40 sekund czekac co skutecznie wkurza. Ktos zna jakie to moga byc przyczyny-skutki??
Dodam ze taki problem wystepuje tylko na F1Ultra. Inne tego typu strony z podpietymi linkami itp itd wchodza smialutko bez zwloki :roll:

_________________
The Game Begins Above 8000 RPM

MY FORMULA ONE

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 14 lut 2011, o 18:44 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 mar 2007, o 20:13
Posty: 1073
Lokalizacja: Okolice Wawy
Dubluje posta bo i nowy problem i wkurzajaca sprawa...
Do powyzszego problemu z czekaniem minutowym sie przyzwyczailem o ile mozna to tak nazwac ale teraz do tego dolaczylo cos takiego jak na obrazku ze tekst sie nie miesci w ramkach..
WTF???


Obrazek

O co tu chodzi??
Dodam ze tylko niektore newsy tak maja inne natomiast sa oki...

_________________
The Game Begins Above 8000 RPM

MY FORMULA ONE

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 14 lut 2011, o 18:50 
Offline
administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 maja 2002, o 01:00
Posty: 6376
Lokalizacja: Puławy (GG: 2400250)
Nie wiem, ja czy na FF czy na Operze czy nawet na IE7 nie mam problemów ze stroną. A i na stronie nic nie było zmieniane, poza dodaniem linków do twittera, Facebooka czy Google Buzz

_________________
Najlepszy kierowca wszech czasów: Ayrton Senna
Ulubiony team: Williams
http://www.f1ultra.pl

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 14 lut 2011, o 19:27 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 8 sie 2006, o 14:28
Posty: 3512
Lokalizacja: Olsztyn
HondaSpike napisał(a):
Dubluje posta bo i nowy problem i wkurzajaca sprawa...
Do powyzszego problemu z czekaniem minutowym sie przyzwyczailem o ile mozna to tak nazwac ale teraz do tego dolaczylo cos takiego jak na obrazku ze tekst sie nie miesci w ramkach..
WTF???


Przed chwilą oglądałem za pomocą IE8 newsa, którego dałeś na załączonym obrazku... i wszystko było w porządku. Nie potwierdzam również problemu z czasem otwierania newsów. IE8 na Windows XP Sp3, stary komputer HP Compaq d230, łącze 512 kbps.
Obawiam się, że to może być jakaś osobliwość Twojego komputera.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 14 lut 2011, o 20:37 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Z tego co pamiętam to i mi się zdarzało takie przypadłości ze stronką mieć na kompie, zarówno swoim jak i w pracy.... także musi coś czasem się poprzesuwać.

Przy okazji HondaSpike nie przejmuj się jak dublujesz, zwłaszcza po przeszło siedmiu dniach ;) Jak by to było po godzinie to może... ale po takim okresie to całkiem dozwolone ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 14 lut 2011, o 21:21 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 8 sie 2006, o 14:28
Posty: 3512
Lokalizacja: Olsztyn
HondaSpike, zrobiłem kilka eksperymentów z IE8. Udało mi się przez chwilę uzyskać tak samo rozwalony widok newsa, jak u Ciebie, ale po sekundzie sam się naprawił.
Spróbuj zrobić dwie rzeczy:
- sprawdź, czy masz dla Ultry włączony tzw. "widok zgodności". Jeśli jest włączony - wyłącz go
- uaktualnij do najnowszej wersji Adobe Flash Player.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 14 lut 2011, o 23:16 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 15:42
Posty: 6416
Lokalizacja: f1ultra
sorki, moze wyjade wiocha, ale czy probowales wyczyscic cache ?
Odpalam Ultre na wielu systemach i przegladarkach, jeszcze mi sie nie zdazylo zalapac zwiechy. Byly przygody z reklamami, bo to gotowce, czasem kompletnie nie zoptymalizowane, ale takiej sytuacji jak Twoja jeszcze nie mialem

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 15 lut 2011, o 11:11 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 8 sie 2006, o 14:28
Posty: 3512
Lokalizacja: Olsztyn
Lutbar, ja miałem pod IE rozsypany wygląd strony, ale tylko przez chwilę - do momentu, gdy nie odświeżyła się reklama ! I tylko w widoku zgodności. Dlatego kazałem mu wyłączyć widok zgodności i zaktualizować Flash Playera, bo większość tych reklam jest we flashu.
Przy czym nadal nie wiem, co z tym czasem reakcji przeglądarki. HondaSpike, jakie masz wykorzystanie procesora przy przeglądaniu Ultry ?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Dziwny problem z głowna stroną.
PostNapisane: 15 lut 2011, o 13:31 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Mam pytanko, to, że źródło strony tak się rozjechało to tylko u mnie, czy ogólnie tak ma być :D ?
Znaczy mam te retwwety buzzy a potem "źródło" i na tym samym poziomie co te wcześniejsze i na tym samym poziomie tylko wyrównane do prawej (chyba, bo po sporym odstępie) one stop. czy inne tam źródełko.

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group