F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 15 paź 2018, o 19:21

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 19 sty 2011, o 12:01 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Jeszcze trochę i się skuszę na cyfrowy polsat, tylko że oni coś cicho....... czekają aż się sezon zacznie czy jak?! :D

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 19 sty 2011, o 14:56 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 sie 2005, o 12:19
Posty: 1602
Dobrze się zastanów Sansei zanim podpiszesz na siebie 29 miesięczny cyrograf ;). Dzisiaj wyszło info, że od lutego odpada najprawdopodobniej pakiet kanałów BBC. A lepiej nie będzie. Wygląda na to, że przerzucili cały kapitał na rozwój usług internetowych. Niby o gustach się nie dyskutuje, ale oprócz F1 to za dużo tam nie ma.. A ptaszki ćwierkają, że inne pojedyncze sportowe imprezy (np planowana walka Adamka z Kliczką) będą w dodatkowo płatnym PPV.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 19 sty 2011, o 17:18 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Spoko nic pochopnie, choć ze sportów to po za F1, snookerem, dartami czy Dakarem.... to chyba mnie więcej nie interesuje, mogą być jeszcze inne wyścigi....;)
A inne kanały to by były takie jak w kablówce, tylko taniej, bo kabel strasznie kasę ciągnie a nie idzie za tym jakość itp...
Dobra, żeby nam się OT nie zrobił ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 19 sty 2011, o 21:59 
Offline
.
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 15:10
Posty: 79
No właśnie- zrezygnowali z BBC, a tam od czasu do czasu oglądałem Top Gear czy programy Maya. Teraz to kicha- Polsat wogóle ma gdzieś telewizję! Zalezy ci Sensei na f1 w HD, ale na rok nie weźmiesz, a mają umowę do końca 2011 i niech stracą prawo od 2012 to będziesz utopiony. Ja teraz tylko na rok przedłużyłem z tego powodu. Możesz spróbować zdobyć moduł na prepaida, jeśli nie chcesz robić z tej platformy głównego źródła oglądania. CP ma na bakier z TVP i przez to nie ma tam TVP HD, a kto wie czy od razu tam trafią nowe kanały, które nasza TVP planuje wprowadzić (wreszcie się obudzili i zaczynają walczyć o rynek budując markę).
Przynajmniej Eurosporty HD mają! ZImą oglądam biegi i skoki, a od wiosny są wyścigi (Porsche itp też będą w HD).

No i nie wiem ile za kabel płacisz, że miałbyś taniej, bo jeśli zależy ci na treningach to musisz wziąść coś więcej niż Mini lub Familijny.
Właśnie zdałem sobie sprawę, że chyba nie uświadczymy treningów w HD!! Przecież one dotąd były na Polsat Sport Extra, a ten jest tylko w SD dostępny.
Nie przypominam sobie czy równolegle były dostęne w Posat Sport HD? Wątpie- uświadomcie mnie.
Chyba trzeba będzie zacząć akcję atakowania stacji aby wszystko pokazywała w HD- jak nie to może skorzystać z opcji i wysłać im rozwiązanie umowy skoro BBC wyrzucają? :)
Grabar- czy ORF HD pokazuje treningi?

Edit:
Zajrzałem do odpowiedzi jaką od Polsatu niedawno otrzymałem:
Cytuj:
W ubiegłym sezonie treningi transmitowaliśmy w jakości HD na kanale Polsat Sport HD natomiast kwalifikacje oraz wyścigi na kanale Polsat HD. Prawdopodobnie w najbliższym sezonie nie zmienimy tej strategii.

Jeśli nie zmienią planów na ten sezon, to będziemy mieli szansę obejrzeć wszystko w HD- to mi się podoba :)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 19 sty 2011, o 22:36 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Oby to nie było takie HD jak w tamtym sezonie (jak piszą) ;)
spoko ogólnie rozglądam się za jakąś platforma, bo kabel mnie dobija, prawie 60 zł i cena rośnie a kanałów coraz mniej, a jak coś dodadzą, to nie wiadomo co to za badziew....
Do tej pory miała plus bo spokojnie można było na dwa TV podzielić analoga, ale zabierają z niego kanały a cyfrowo już tak nie idzie ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 19 sty 2011, o 23:00 
Offline
.
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 15:10
Posty: 79
Podczas rozmowy telefonicznej poinformowano mnie, że f1 będzie natywna.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 20 sty 2011, o 16:01 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 16 paź 2009, o 23:20
Posty: 89
Lokalizacja: Wierzbica
A teraz proszę po polsku ;-) czyli dla mnie jako osoby kótra w tym nie siedzi. Co to znaczy "natywnie" ?

_________________
Rower Power

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 20 sty 2011, o 17:42 
Offline
.
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 15:10
Posty: 79
Natywnie czyli wyprodukowane od początku w HD a więc materiał kręcony kamerami HD, a nie SD przeskalowywane do HD. Z gorszego nie można zrobić lepszego.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 22 sty 2011, o 21:18 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 21 cze 2005, o 12:53
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Licząc pixle linijką faktycznie :)
W praktyce jakość uwarunkowana jest wieloma czynnikami, natury optycznej. Gdzieś w tym temacie o tym pisałem. A jakość transmisji omawianego przedsięwzięcia to oczywiście 1080i ( bo w takim systemie pracują wozy realizacyjne )

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 23 sty 2011, o 11:25 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 lut 2002, o 01:00
Posty: 117
Lokalizacja: Warszawa
to ja tak w temacie F1 i Polsat Cyfrowy:

dzwonie na infolinie zapytac przy okazji o transmisje F1 w HD i na pytanie o "transmisje wyścigów Formuły 1 w Polsacie w jakości HD" pani mi odpowiada cos mniej wiecej tak:
"Z kanałów HD to mamy w ofercie Polsat HD i Polsat Sport HD, kanału formuły jeden HD nie mamy i nie ma takich planów"

oczywiście zarzuciłem jakiekolwiek dalsze próby drążenia tematu - no po prostu już jest wszystko jasne :lol:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 23 sty 2011, o 14:43 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 15:42
Posty: 6416
Lokalizacja: f1ultra
MarioF1 napisał(a):
Podczas rozmowy telefonicznej poinformowano mnie, że f1 będzie natywna.

Przeciez wszedzie tak bedzie, wszystkie swiatowe stacje nadawac beda F1 w HD Native

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 23 sty 2011, o 19:30 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Heheh kto wie co polsat może wydumać ;) Pakietu BBC się pozbyli, to kto wie jakie mają rozumowanie, zresztą jak osoby na infolinii tak doinformowane są...... :D

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 31 sty 2011, o 15:00 
Offline
.
Dołączył(a): 30 sie 2005, o 16:52
Posty: 291
Lokalizacja: Wrocław
Polsat potwierdza transmisje w HD -> http://satkurier.pl/news/63039/f1-przez ... rt-hd.html

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 31 sty 2011, o 22:37 
Offline
.
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 15:10
Posty: 79
A to kłamcy- powiedzieli mi, że umowa kończy się w 2011!

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 2 lut 2011, o 22:42 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 20 cze 2005, o 20:02
Posty: 164
Lokalizacja: Warszawa
najbliższe relacje w Polsacie zweryfikują prawdziwość tych informacji, oby było pozytywnie...

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 1 mar 2011, o 23:30 
Offline
.
Dołączył(a): 27 kwi 2007, o 08:58
Posty: 295
Dzięki wojnie n-ki z Polsatem o transmisje ligi mistrzów w HD , mieszkańcy Warszawy rykoszetem otrzymają transmisje F1 w HD :)
http://forum.emitel.pl/viewtopic.php?f=26&t=1630
Wystarczy telewizor z tunerem DVB-T MPEG-4 lub zewnętrzny tuner DVB-T.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 2 mar 2011, o 14:20 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 kwi 2010, o 08:54
Posty: 246
Lokalizacja: WWA
I bardzo dobrze piwo:)
Co prawda jest to emisja eksperymentalna, ale mam nadzieję że nie przerwą jej w czasie sezonu.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 2 mar 2011, o 14:58 
Offline
.
Dołączył(a): 23 sie 2009, o 16:16
Posty: 73
Pozwolenie na emisję testową wydano na 6 miesięcy, więc przerwą przed końcem sezonu. Chyba że ktoś wystąpi o przedłużenie testów...

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 25 mar 2011, o 10:10 
Offline
.
Dołączył(a): 28 lut 2008, o 15:10
Posty: 79
Polsat przegiął puszczając FP1 później niż podane to było w programie- dzwonimy do nich żeby nie myśleli sobie, że że nikt tego nie zauważył lub mu to jest obojętne.
Natomiast co do HD- hmmm, szału nie ma, ale moim zdaniem był to obraz HD, chociaż patrząc na komputerze mam wątpliwości. Mam jednak problem z pierwszym nagraniem- jest uszkodzone i nie wiem, czy to wina polsatu? Czy ktoś kto "na żywo" oglądał Polsat sport HD może napisać, czy były problemy z obrazem? Nagranie z FP2 mam OK.

Nie- wycofuje co napisałem- to faktycznie nie było natywne HD! Ale mnie wkurzyli!

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 w HD
PostNapisane: 25 mar 2011, o 10:47 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
hehe no co Ty natywnego się spodziewałeś? :D

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group