F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 15 paź 2018, o 19:19

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: F1 w HD
PostNapisane: 17 maja 2007, o 13:19 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 18 cze 2002, o 01:00
Posty: 5851
Lokalizacja: Piaseczno
http://www.satkurier.pl/?hdtv/&kat=203&id=36544

tylko czekać ...

_________________
"HP sells cars, torque wins races " - Carroll Shelby

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 14:41 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 paź 2003, o 17:23
Posty: 4094
Lokalizacja: Warszawa
tylko powiedz mi, czemu w polsacie nie nadaja 16:9? :(

chyba ze na polsacie sport jest 16:9 a ja glupi nie mam cyfrowego polsatu

_________________
Yggor

coming soon.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 14:43 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 18 cze 2002, o 01:00
Posty: 5851
Lokalizacja: Piaseczno
Nie wiem, ale ja mam TV 4:3 więc dobrze że nie nadają :wink:

_________________
"HP sells cars, torque wins races " - Carroll Shelby

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 18:58 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4940
Jak się dorobię HD TV to będę się cieszył, na razie wystarczyłby rzeczywiście obraz 16:9
Yggor, na P Sport też leci standard 4:3 niestety :-(

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 19:12 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Hmm no tak 16:9 by się przydało i chyba BE to stawia jako priorytet i pewnie niech będzie od przyszłego roku, akurat zdążę kupić dużą plazmę :lol:

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 19:26 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4940
Co do 16:9 to premiere tak nadaje, przy edukacyjnym sofcie można sobie pozaglądać ;-)

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 20:36 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 wrz 2005, o 02:07
Posty: 3365
Lokalizacja: Stara Grzybowszczyzna/Bialystok
plant napisał(a):
Jak się dorobię HD TV

Aby ogladac HD potrzebujesz tez specjalna skrzynke HD.
Dodatkowo dodam tez mniej zorientowanym,ze przy programach nadawanych w HD fonia jest fantastycznej jakosci.
W USA na SPEED maja nadawac F1 od przyszlego roku.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2007, o 21:29 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4940
Turbocharged, wiem, ze skrzynką nie będzie większych problemów bo to ułamek kwoty jaką trzeba wydać na TV.

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, o 10:12 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 sie 2006, o 09:04
Posty: 119
Lokalizacja: Kielce
Taki mały OT z mojej strony
Czy odbierając F1 z kablówki jest sens kupowania telewizora HD? Czy jest jakaś szansa, że operator telewizji kablowej, w moim przypadku UPC będzie miał techniczne mozliwości by nadać program w jakości HD? Zorientowanych proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.

_________________
Williams-Renault :) i Korona Kielce fan

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, o 10:32 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 wrz 2006, o 15:52
Posty: 2103
Lokalizacja: Warszawa
Kablowka nie dostarczy ci obrazu w jakosci HD (min 1280x720), HD TV oficjalnie w polsce to tylko telewizja N oferuje i to raptem 3 kanaly, bez F1.

_________________
Robert Kubica, Kimi Raikkonen, Mark Webber - moi ulubieni kierowcy
Pagani Zonda F, R, Cinque - marzenie

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, o 12:57 
Offline
.
Dołączył(a): 13 kwi 2007, o 18:23
Posty: 18
canal+ tez ma jeden kanal w hd

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, o 13:36 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 16 maja 2007, o 14:17
Posty: 73
thugg napisał(a):
Kablowka nie dostarczy ci obrazu w jakosci HD (min 1280x720), HD TV oficjalnie w polsce to tylko telewizja N oferuje i to raptem 3 kanaly, bez F1.


no kolega nie ma racji, kablowka moze byc w HD i co lepsze juz jest nawet polscie

Cytuj:
Spółka Multimedia Polska jako pierwsza w Polsce wprowadziła w swoich sieciach kablowych, telewizję cyfrową wysokiej rozdzielczości (HDTV) z kanałem komunikacji zwrotnej. Takie rozwiązanie oprócz cyfrowej jakości obrazu i dźwięku, stwarza możliwości świadczenia interaktywnych usług niedostępnych dotychczas u żadnego polskiego operatora. Wkrótce, za pośrednictwem pilota będzie można korzystać z wideo na żądanie (VoD), czy robić zakupy.

Dzisiaj ruszyła komercyjna sprzedaż telewizji cyfrowej w sieciach kablowych Multimedia Polska. Usługa oferowana jest już w trzech polskich miastach: Gdyni (62 tys. gospodarstw domowych w zasięgu - HP), Gorzowie Wielkopolskim (42 tys. HP) i Lublinie (32 tys. HP). Docelowo usługa będzie dostępna w większości miast sieci Multimedia i obejmie około 450 tys. gospodarstw domowych.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2007, o 15:34 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 paź 2003, o 17:23
Posty: 4094
Lokalizacja: Warszawa
plant napisał(a):
Co do 16:9 to premiere tak nadaje, przy edukacyjnym sofcie można sobie pozaglądać ;-)


no wlasnie premiere, itv i pewnie jeszcze pare stacji nadaje 16:9 i chcialbym wiedziec, kiedy u nas tez tak bedzie...

moze w cyfrowy polsat bym wtesy zainwestowal :)9

_________________
Yggor

coming soon.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2007, o 23:35 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 gru 2004, o 12:20
Posty: 598
Lokalizacja: Sosnowiec
Polsat Sport bedzie w HD od wrzesnia.Jesli tylko F1 zacznei nadawac w HD to i Polsat Sport tez to zrobi :wink:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, o 10:16 
Offline
.
Dołączył(a): 3 cze 2007, o 19:06
Posty: 3
Lokalizacja: Będzin
Czy pamiętacie TV interaktywną na cyfrze + .To było to co każdy fan f1 by chciał .7 kanałów f1 dżwięk dolby sourround.Nic dodac.nic ująć.Może kiedyś wróci.Pozdrawiam.Robson.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, o 14:52 
Offline
.
Dołączył(a): 14 cze 2005, o 18:38
Posty: 2409
valenciano napisał(a):
Polsat Sport bedzie w HD od wrzesnia.Jesli tylko F1 zacznei nadawac w HD to i Polsat Sport tez to zrobi :wink:


od wrzesnia to jest zapowiedz, tak jak zapowiadali 5 kanałow hd od maja
i jak zwykle z nic z tego nie wyszlo
jesli polsat wogole ruszy z hd w tym roku w co osobiscie watpie patrzac jak potworne problemy ma c+ ktorego zmuszono do hd, a tak naprawde oprocz kilku filmow w swieta w hd nie ma praktycznie nic (takie finaly nba np beda w hd taaa, od 4 meczu) to wcale jeszcze nie oznacze ze polsat bedzie:
a) w stanie transmitowac f1 w hd
b) stac ich bedzie na zakup praw hd
generalnie jesli chcemy f1 w hd to raczej pozostaje liczyc na premiere albo sky

generalnie wszystko co zwiazane z hd w tym kraju wymaga ogromnej dozy cierpliwosci

_________________
one is glad to be at service

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, o 15:21 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Robson GT napisał(a):
Czy pamiętacie TV interaktywną na cyfrze + .To było to co każdy fan f1 by chciał .7 kanałów f1 dżwięk dolby sourround.Nic dodac.nic ująć.Może kiedyś wróci.Pozdrawiam.Robson.



Nie do końca, za dużo dylematów i rozterk, który kanał wybrać :wink: :lol: No chyba, że mieć z 7 telewizorów, albo jeden ogromny z rozbudowanym PIP :lol:

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, o 19:22 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 sie 2005, o 12:19
Posty: 1602
Ja tam jestem zwolennikiem 16/9 mimo, ze mam TV 4/3..
Mimo wszystko kazdy sensowny odbiornik oferuje funkcje Pan&Scan i mozna w przyjemny sposob zneutralizowac sobie obraz do wlasciwego formatu :P

Co widescreen to widescreen 8)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2007, o 20:06 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13429
Lokalizacja: Siedlce
Ale, że co, niby szersze perspektywy :wink:
No i chyba 16/9 "łatwiej wprowadzić"

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 cze 2007, o 20:21 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 sie 2005, o 12:19
Posty: 1602
Wkurza mnie tylko Polsat.. Dlaczego nie puści np w normalnym Polsacie w formacie 4:3 a np na dekoderze nie uruchomi dodatkowego kanalu na ktorym lecialoby w 16:9 :roll:

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 329 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group