Dołączył(a): 25 wrz 2005, o 02:07 Posty: 3365 Lokalizacja: Stara Grzybowszczyzna/Bialystok
plant napisał(a):
Jak się dorobię HD TV
Aby ogladac HD potrzebujesz tez specjalna skrzynke HD.
Dodatkowo dodam tez mniej zorientowanym,ze przy programach nadawanych w HD fonia jest fantastycznej jakosci.
W USA na SPEED maja nadawac F1 od przyszlego roku.
Taki mały OT z mojej strony
Czy odbierając F1 z kablówki jest sens kupowania telewizora HD? Czy jest jakaś szansa, że operator telewizji kablowej, w moim przypadku UPC będzie miał techniczne mozliwości by nadać program w jakości HD? Zorientowanych proszę o odpowiedź. Z góry dzięki.
_________________ Williams-Renault i Korona Kielce fan
Kablowka nie dostarczy ci obrazu w jakosci HD (min 1280x720), HD TV oficjalnie w polsce to tylko telewizja N oferuje i to raptem 3 kanaly, bez F1.
no kolega nie ma racji, kablowka moze byc w HD i co lepsze juz jest nawet polscie
Cytuj:
Spółka Multimedia Polska jako pierwsza w Polsce wprowadziła w swoich sieciach kablowych, telewizję cyfrową wysokiej rozdzielczości (HDTV) z kanałem komunikacji zwrotnej. Takie rozwiązanie oprócz cyfrowej jakości obrazu i dźwięku, stwarza możliwości świadczenia interaktywnych usług niedostępnych dotychczas u żadnego polskiego operatora. Wkrótce, za pośrednictwem pilota będzie można korzystać z wideo na żądanie (VoD), czy robić zakupy.
Dzisiaj ruszyła komercyjna sprzedaż telewizji cyfrowej w sieciach kablowych Multimedia Polska. Usługa oferowana jest już w trzech polskich miastach: Gdyni (62 tys. gospodarstw domowych w zasięgu - HP), Gorzowie Wielkopolskim (42 tys. HP) i Lublinie (32 tys. HP). Docelowo usługa będzie dostępna w większości miast sieci Multimedia i obejmie około 450 tys. gospodarstw domowych.
Czy pamiętacie TV interaktywną na cyfrze + .To było to co każdy fan f1 by chciał .7 kanałów f1 dżwięk dolby sourround.Nic dodac.nic ująć.Może kiedyś wróci.Pozdrawiam.Robson.
Polsat Sport bedzie w HD od wrzesnia.Jesli tylko F1 zacznei nadawac w HD to i Polsat Sport tez to zrobi
od wrzesnia to jest zapowiedz, tak jak zapowiadali 5 kanałow hd od maja
i jak zwykle z nic z tego nie wyszlo
jesli polsat wogole ruszy z hd w tym roku w co osobiscie watpie patrzac jak potworne problemy ma c+ ktorego zmuszono do hd, a tak naprawde oprocz kilku filmow w swieta w hd nie ma praktycznie nic (takie finaly nba np beda w hd taaa, od 4 meczu) to wcale jeszcze nie oznacze ze polsat bedzie:
a) w stanie transmitowac f1 w hd
b) stac ich bedzie na zakup praw hd
generalnie jesli chcemy f1 w hd to raczej pozostaje liczyc na premiere albo sky
generalnie wszystko co zwiazane z hd w tym kraju wymaga ogromnej dozy cierpliwosci
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38 Posty: 13302 Lokalizacja: Siedlce
Robson GT napisał(a):
Czy pamiętacie TV interaktywną na cyfrze + .To było to co każdy fan f1 by chciał .7 kanałów f1 dżwięk dolby sourround.Nic dodac.nic ująć.Może kiedyś wróci.Pozdrawiam.Robson.
Nie do końca, za dużo dylematów i rozterk, który kanał wybrać No chyba, że mieć z 7 telewizorów, albo jeden ogromny z rozbudowanym PIP
Ja tam jestem zwolennikiem 16/9 mimo, ze mam TV 4/3..
Mimo wszystko kazdy sensowny odbiornik oferuje funkcje Pan&Scan i mozna w przyjemny sposob zneutralizowac sobie obraz do wlasciwego formatu
Wkurza mnie tylko Polsat.. Dlaczego nie puści np w normalnym Polsacie w formacie 4:3 a np na dekoderze nie uruchomi dodatkowego kanalu na ktorym lecialoby w 16:9
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości