F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 18 wrz 2018, o 19:27

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 28 paź 2010, o 13:58 
Offline
.
Dołączył(a): 13 mar 2010, o 11:32
Posty: 15
hej wie ktos jak podmieniac kaski w grze? do f1 challenge to jeszcze trudno nie bylo ale tu jest trudniej... pomozcie

_________________
<a href="http://www.surfbar.pl/ref=57131" title="zarabiaj w sieci"><img src="http://www.surfbar.pl/reklama.gif" alt="zarabiaj" border=0></a>

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 29 paź 2010, o 10:31 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 16 paź 2009, o 23:20
Posty: 89
Lokalizacja: Wierzbica
Wzór kasku, jeżeli o to Ci chodzi, można zmieniać w tym "pokoju" gdzie siedzi agentka. Na prawo od drzwi jest monitor komputera i tam wybiera się wzór.

_________________
Rower Power

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 31 paź 2010, o 17:39 
Offline
.
Dołączył(a): 13 mar 2010, o 11:32
Posty: 15
poszukalem, poszperałem i mam :p
http://www.virtualr.net/f1-2010-texture ... -released/

_________________
<a href="http://www.surfbar.pl/ref=57131" title="zarabiaj w sieci"><img src="http://www.surfbar.pl/reklama.gif" alt="zarabiaj" border=0></a>

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 1 lis 2010, o 15:57 
Offline
.
Dołączył(a): 17 mar 2009, o 11:19
Posty: 479
Lokalizacja: Kraków
Czy wię ktoś co znaczy przy nazwiskcah kierowców np.PRO - SI ?
Wlazłem na server i kilku kierowców miało taką range.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 2 lis 2010, o 17:07 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
Łapcie Patch

Moim zdaniem patch jest warty pobrania, bo gra płynniej chodzi. Najbardziej wkurza mnie kiera :evil:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 10 gru 2010, o 23:01 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 gru 2010, o 23:00
Posty: 8
Lokalizacja: Nowe Miasteczko
Gra rewelacja, zaraz jadę GP Chin. Poziom najwyższy (wł tylko ABS i trakcja) AI-Pro. Virgin Racing, I sezon, 12 miejsce startowe

EDIT:
Bomba wyścig! 40% wyścigu. Na starcie straciłem pozycję na rzecz Petrova, ale w wolnym zakręcie nr. 4 odzyskałem. Traciłem trochę w drugim sektorze, za to w trzecim byłem najlepszy. Startowałem na twardych oponach, a reszta stawki na miękkich. Gdy wszyscy zaczęli zjeżdżać w okolicach 6-7 kółka ja jechałem dalej i wskoczyłem na 5 pozycję. na okr. 8 gdy centralnie przede mną wyjechał Vettel wkurzyłem się w zaraz w tej sekwencji pierwszych dwóch zakrętów wszedłem od zewnętrznej i wyprzedziłem go. Długo się nie nacieszyłem gdyż i Vettel i Kubek wzięli mnie dwa kółka dalej i spadłem na 8 pozycję. Ale ok. okr. 16 ja wpadam do boksu po slicki. Wyjeżdżam na 12 pozycji. Tyle się namęczyłem i jestem na pozycji startowej? O NIE! Po 3 okr. moje opony zaczęły działać. Kręciłem czasu o 0,4 s lepsze od Rosberga (11) do którego traciłem 2,1 s. Na 19 okr. Kubica i Misiael pozwiedzali pobocze i musieli odwiedzić mechaników. Wskoczyłem na 10 pozycję. tracę do Nickiego 1,5 s. Jestem szybszy na okr od niego o ok 0,3 s. Ostatni Lap. Długa prosta w trzecim sektorze. Jadę jakieś 0,5 s na Niemcem. Mówię sobie - trzeba ryzykować i atakować. Wskoczyłem tunel za nim i lecę. Opóźniłem hamowanie i wszedłem na wewnętrzna, ale Nicki nie jest głupi, mnie lekko wyrzuciło na tarki zew, a Rosbi spokojnie wskoczył od wewnątrz. Szkoda. Ale punkt jest. Mam już 3 !!!!!!! (dwa w Malezji). wygrał Hamilton, przed Webberem i Alonso.

Ale wyścig rewelacja. Czekam teraz na jakiś deszczowy, bo może być ciekawie.

Piszcie swoje relacje.

_________________
KUBICA FAN!!!

F1 2010 Codemasters

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 09:58 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
Ja właśnie skończyłem 3 sezon...
1 miejsce, legend (tylko ABS i TC).
Sezon był cholernie udany, do Mc bardzo pasują twarde opony i z 3 razy wygrałem taktyką.

Bahrain.
Nic nie było takiego do roboty, bo zespół mnie dopiero poznawał.
W kwalach byłem na PP, pokonując RB.
Wyścig wygrałem, był bardzo spokojny.

Australia.
Hamilton mnie łyknął w kwalach i musiałem startować 3.
Wyścig wygrałem miażdżąc rywali.

Malezja.
Pierwsze schody. W kwalach byłem 11, ale za to mogłem wybrać dowolne opony. Wybrałem te twarde.
Dobrze wystartowałem i po pierwszym okrążeniu byłem 3. Gdy około 4 okr. zaczęli zjeżdżać do boksu liderzy, prowadziłem, a gdy ja zjechałem na zmianę kół wyjechałem 3 i tak do końca. Wygrał Alonso przed Hamiltonem.

Chiny.
Super extra wyścig!
W kwalifikacjach 12, między dwoma Force India. Startowałem na twardych, a prognozowano deszcz.
Genialny start. Po zgiełku w nawrotach byłem 3 za dwoma RB. Webber był przed Vettelem, a tego drugiego łyknołem na długiej prostej pod koniec pierwszego okrążenia.
Na 4 okrążeniu zaczęło mżyć, ale wszyscy zmieniali na zwykłe opony.zagrałem Va-bank. Na 8 okrążeniu wybrałem opony na duży deszcz, a dwójka RB była przed mną. na 10 kółku zjechali do boxów, a ja prowadziłem i tak wygrałem wyścig.

W Hispanii i Monaco było fatalnie.

to tak z 1/5 sezonu.
Więcej potem.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 11:55 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03
Posty: 2594
Lokalizacja: Wrocław
Fajnie "brzmi" gdy tak piszecie, że włączone TYLKO TC i ABS :) No ale ja trochę skrzywiony rFactorem na kierownicy bez pomocy elektronicznych jestem ;)

_________________
Greg Moore. A legacy of spirit.
http://pl.youtube.com/watch?v=w2pvzbb162A

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 12:29 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13405
Lokalizacja: Siedlce
Właśnie! Bez wspomagaczy jeździć i potem się chwalić.

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 13:37 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
Sansei napisał(a):
Właśnie! Bez wspomagaczy jeździć i potem się chwalić.

Takie rzeczy tylko z kierą :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 18:51 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03
Posty: 2594
Lokalizacja: Wrocław
Generalnie symulacja to tylko z kierą, reszta to arcade ;)

_________________
Greg Moore. A legacy of spirit.
http://pl.youtube.com/watch?v=w2pvzbb162A

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 21:27 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 gru 2010, o 23:00
Posty: 8
Lokalizacja: Nowe Miasteczko
dokładnie. Ja kiery nie mam. Gram na padzie.

Catalunya - nie dojechałem do mety (wypadek)
Monako - 21 miejsce (2 kary + 1 nie planowany postój)
Montreal - Pole Position i 1 miejsce na mecie (nie zmieniałem poziomu trudności, udało się, ale w wyścigu miałem cały czas Webbera na ogonie)
Valencia - start z 17 pozycji, a na mecie byłem 8. Nie wiem dlaczego, w wyścigu jechałem tak samo jak w kwalach a byłem bardzo szybki.

Dzięki temu po 9 wyścigach mam 32 pkt i 10 miejsce w kwalifikacji.
Teraz mam Silverstone. Ciężko jest. W P1 bylem 13 .

Arti kiedy dostałeś pierwszą ofertę od innego zespołu? Ja czekam na jakieś BMW czy coś, ale tylko na razie się mną interesują (mam 9 poziom).

JVattack grałem jakieś 5 lat w F1 Challenge i trochę w rFactor i jakoś ta gra bardziej odwzorowuje mi realia. Ale to tylko moje zdanie. Co do modelu jazdy to nie wiem, bo bolidem nie jechałem. Ale Webber i Barichello ocenili ten model jako bardzo realistyczny. troche w deszcz za łatwo jest, bo w rFactor to hardcore jest w deszczowy wyścig, trudno się na torze otrzymać. Mam na kompie rFactora ale jakoś wole to.

_________________
KUBICA FAN!!!

F1 2010 Codemasters

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 12 gru 2010, o 21:39 
Online
.
Dołączył(a): 17 gru 2009, o 10:46
Posty: 116
Lokalizacja: Lubliniec
No przepraszam bardzo ale CO mieli powiedzieć ? : D Że fizyka jest do dupy i że gra jest do niczego ? Przecież wtedy gra poniosła by PR-ową porażkę na całej linii. Już nie mówiąc o tym o ile mniej $ wpadło by do kasy Berniego.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 07:03 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 gru 2010, o 23:00
Posty: 8
Lokalizacja: Nowe Miasteczko
lubczyk a jeździłeś kiedyś bolidem F1, czy oceniasz te grę tak dlatego że jest inna niż rFactor? Mi się podoba, pzynajmniej AI jest inteligentne, bo w rFactor to porażka, każdego wyprzedzasz jak tyczkę, nie wspominając o tym na max poziomie trudności odwalam ich o średnio sekundę na okrążeniu. Grafiką rFactor się chowa i F1 2010 ma tryb kariery dzięki czemu możemy pnąć się w górę. A co do bolidów do różnice w rFactor są niewielkie, ja Renault wygrywam każdy wyścig, spróbuj tak tutaj.

_________________
KUBICA FAN!!!

F1 2010 Codemasters

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 09:21 
Online
.
Dołączył(a): 17 gru 2009, o 10:46
Posty: 116
Lokalizacja: Lubliniec
A czy ja odnosiłem się do fizyki jazdy w grze na podstawie własnych doświadczeń ? Nie! Odniosłem się do twojego argumentu dotyczącego słów Webbera i Barichello a to różnica.

Czytaj ze zrozumieniem.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 18:19 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 gru 2010, o 23:00
Posty: 8
Lokalizacja: Nowe Miasteczko
słuchajcie czy u Was gra tez nieraz łapie małego zamula? Ja mam średnio 40 fps, ale w niektórych miejscach na niektórych torach lekko zamula, np. ostatni zakręt w Hiszpanii, czy przed ostatnio w Valencji. W benchmarku mam max. 45 fps i min. 29 fps.

_________________
KUBICA FAN!!!

F1 2010 Codemasters

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 18:40 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
A patch jest?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 21:14 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 gru 2010, o 23:00
Posty: 8
Lokalizacja: Nowe Miasteczko
oczywiście

_________________
KUBICA FAN!!!

F1 2010 Codemasters

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 23:01 
Offline
.
Dołączył(a): 13 gru 2010, o 22:02
Posty: 2
Gram na kierze .Zespół FI .Najbardziej podobało mi sie monaco i przesychający silverston ( P-ulewa Q-jeszcze mokry tor R- sucho ) setupy raczej inżyniera oprócz mokrego silverston (prawie cały balast na przód areo docisk przód +10 tył +6 biegi nieco dłuższe )
Występował błąd z PL przestał działać feadback w kierze ? Musiałem odinstalować i na nowo ENG
Odnośnie języka polskiego naprawde dużo mniej komunikatów inżyniera podczas R w porównaniu do ENG

W karierze do innych zespołów można przejść po zdobyciu odpowiedniej ilości punktów W rankingu (nie mylić z WDC ) np. do Renault 17 do RedBula 20 ja na razie mam dopiero 16
Różnice pomiędzy bolidami bardzo odczuwalne ' testowałem ' wszystkie na Monzy np.Sauber w moim odczuciu jest stabilny jak czołg ale za to wolniejszy , Ferrari bardzo wymagające ale niezwykle zwinne i szybkie
Ma ktoś pomysł w jaki sposób mozna by zrobić ranking rekordów okrążeń ?. Jakies screny czy cos w tym stylu żeby było w miare wiarygodne i można było to umieszczać np. na forum .LIVE odpada

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 13 gru 2010, o 23:14 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13405
Lokalizacja: Siedlce
Czy ktoś jeszcze potwierdza, ze tych komunikatów w PL jest mniej niż w ENG?

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group