F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 24 sty 2018, o 08:11

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 4 paź 2010, o 21:52 
Offline
.
Dołączył(a): 25 lut 2010, o 18:12
Posty: 33
Powiem tak, jak ktoś chce prawdziwej symulacji niech jeździ w rFactor. Ja osobiście przejechałem cały sezon na poziomie hard Lotusem ( trakcja na mini, absy wyłączone) i zostałem mistrzem wygrywając większość wyścigów. Wracam do swojej ligi i dobrego moda w rF, a F1 2010 sprzedaje na allegro.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 4 paź 2010, o 22:02 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 23:31
Posty: 1233
Na hardzie Lotusem? No stary, to masz talent. Zgłoś się do Codemasters na testera;)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 10:46 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 lip 2007, o 11:11
Posty: 1290
Lokalizacja: Bydgoszcz
Jak czytam komentarze dot. F1 2010 to moge jedynie stwierdzić, że szczęśliwi są posiadacze PS3 z fw3.41 ;] ja tam póki co dalej rypie w F1 challenge (ale już na kierownicy :) ) mimo wszystko wole pozostać z fw3.15 i działającym OtherOS

_________________
Psychofanom (nie tylko Vettela) mówmy stanowczo NIE!!

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 10:55 
Offline
.
Dołączył(a): 28 mar 2010, o 12:18
Posty: 61
A jezdzicie na kierownicy czy padzie?
Wlacze ze starym padem ale w Monte Carlo nie wyrabiam. :-(
I to pomimo ABSu i TC :-(

_________________
Pozdrawiam, Warlock
HideIP VPN.pl darmowe i platne IP z UK, USA i DE, Hulu, BBC [F1 z BBC (live)] oraz ruch p2p dostepne - strona afiliacka

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 14:22 
Offline
.
Dołączył(a): 10 maja 2010, o 16:51
Posty: 2533
Lokalizacja: Elbląg, Starogard Gdański
zywypl napisał(a):
Powiem tak, jak ktoś chce prawdziwej symulacji niech jeździ w rFactor. Ja osobiście przejechałem cały sezon na poziomie hard Lotusem ( trakcja na mini, absy wyłączone) i zostałem mistrzem wygrywając większość wyścigów. Wracam do swojej ligi i dobrego moda w rF, a F1 2010 sprzedaje na allegro.


No bez jaj. Ja gram na poziomie Expert, bolidem HRT. Wyciągam maks z bolidu, jestem o 0,7 sek szybszy od kolegi z zespołu, a to i tak wystarczy na 20 miejsce w kwalifikacjach.
Lotusem to tylko na Easy można wygrać :D chociaż nie próbowałem.

Edit:
Przy wyborze poziomu wybierz Ekspert i wciśnij ENTER. Pojawi się więcej opcji dotyczących np. zasad flag, zniszczeń jak i również poziomu SI przeciwników. Wybierz poziom SI Legenda :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 14:31 
Offline
.
Dołączył(a): 28 mar 2010, o 12:18
Posty: 61
No ja wlasnie w Lotusie walcze.
Mam starego pada wiec trakcje i ABS z udogodnie mam wlaczona - tym bradziej, ze obecne tory w TV i starym PS One to nie to samo :-)
Bahrain wygralem, w Malezji nie bylo zle... ale Katalonie I MC- masakra :-(

_________________
Pozdrawiam, Warlock
HideIP VPN.pl darmowe i platne IP z UK, USA i DE, Hulu, BBC [F1 z BBC (live)] oraz ruch p2p dostepne - strona afiliacka

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 16:44 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 cze 2007, o 23:31
Posty: 1233
A zauwazyliscie jak w grze zrobiono w Renault? Petrov jest o wiele mocniejszy od Kubicy. Przynajmniej u mnie leje go w każdym GP.
W GP4 kochałem Monaco. Tutaj nienawidzę tego toru. Prędkości są takie że strasznie łatwo otrzeć się o ściany:) Fajne jednak bo realistycznie.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 17:02 
Offline
.
Dołączył(a): 10 maja 2010, o 16:51
Posty: 2533
Lokalizacja: Elbląg, Starogard Gdański
cookiemonster napisał(a):
A zauwazyliscie jak w grze zrobiono w Renault? Petrov jest o wiele mocniejszy od Kubicy. Przynajmniej u mnie leje go w każdym GP.


U mnie na razie jest 3:0 dla Roberta. Kubica najwyżej był 4, a Petrov 7.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 5 paź 2010, o 19:38 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 29 sie 2003, o 13:49
Posty: 605
Lokalizacja: Poznań (obecnie Derby, UK)
Od paru dni mecze sie z F1 2010. Przy 1024x768 i detalach na low wyglada czasami jak prezentacja w powerpoint - ciezko jest utrzymac sie na torze, a kazde delikatne wyjechanie za linie toru konczy sie uniewaznieniem czasu. Byc moze wine ponosi moj "kalkulator" - P4 2,8 :( 2GB RAM , nVidia 9600 GSO 1GB. Pozostaje przy rFactor.

_________________
Ayrton Senna da Silva

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 6 paź 2010, o 08:59 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 lut 2002, o 01:00
Posty: 681
Lokalizacja: Rzeszów
Lotus, poziom expert, czyli pomoce wyłączone, linie pomocnicze itd wyłączone, AI Legend - 7 miejsce w Bahrajnie, 1 miejsce w Australii, 2 pole startowe i 14 miejsce w Malezji, PP i 1 miejsce w Chinach, PP i 2 miejsce w Kataloni. To wszystko na predefiniowanych setupach od inżyniera. Oczywiście kierownica, bo tylko takie urządzenie nadaje się do prowadzenia pojazdów.

Graficznie pięknie. AI momentami głupie jak but. Przy jeździe na limicie robi się ślisko i kontry się przydają. Jazda poniżej niego to jak przejazd pociągiem po torach kolejowych. Sporo błędów. Trzeba czekać na patcha.

_________________
"Na potwierdzenie wagi moich słów Siłacz walnie pięścią w stół"

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 6 paź 2010, o 13:39 
Offline
.
Dołączył(a): 27 maja 2008, o 13:28
Posty: 1288
Lokalizacja: Kiedys Elbląg/ Od wielu juz lat Krakow
Nie wiem na co te narzekania. Łatwo? Nie powiedziałbym, nie mam xxx godzin by szlifować setup i szukać pół sekundy, dla mnie wyzwaniem jest przejechanie pod rząd paru czystych okrążeń. Gra się przyjemnie i to jest najważniejsze. Opinie fanów hardcorowego rfactora "ale to jest proste, jeździłem mniej niż 10 godzin na torze i wiem już o nim wszystko", są jednak dla mnie bezużyteczne. Napisalibyście lepiej o ustawieniach na poszczególne tory :)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 6 paź 2010, o 14:49 
Offline
.
Dołączył(a): 17 mar 2009, o 11:19
Posty: 479
Lokalizacja: Kraków
Co do ustawień osobiście zmieniam preferowane przez inżyniera -1, +1 nie więcej. Bahrajn, Malezja i Chiny jeździłem ze zmianą o jeden stopień od porponowanego w stronę wiekszego docisku, Australie jezdzilem 2 poziomy od proponowanego w strone max prędkości.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 6 paź 2010, o 14:54 
Offline
.
Dołączył(a): 27 maja 2008, o 13:28
Posty: 1288
Lokalizacja: Kiedys Elbląg/ Od wielu juz lat Krakow
A inżynier coś nam proponuje? Jak, gdzie? :) Jest parę standardowych do wyboru na każdym torze chyba takie same, chyba że się mylę
EDIT. Jednak się pomyliłem, te ustawienia proponowane przez inżyniera są ok. Od siebie dodam, że warto na każdym torze w zakładce "położenie" zwiększyć dwa parametry by bolid łatwiej skręcał kosztem stabilności na prostej. Martwa strefa 5% to zniweluje.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 8 paź 2010, o 21:20 
Offline
.
Dołączył(a): 17 mar 2009, o 11:19
Posty: 479
Lokalizacja: Kraków
Jedzie ktoś Suzuke w ramach zapoznania się z torem przed GP w realu?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 9 paź 2010, o 10:18 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
Lokalizacja: Czerwionka - Leszczyny
Ja już dziś jechałem sobie na Suzuce w karierze. 2 miejsce Dziewicą :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 14 paź 2010, o 07:20 
Offline
.
Dołączył(a): 27 maja 2008, o 13:28
Posty: 1288
Lokalizacja: Kiedys Elbląg/ Od wielu juz lat Krakow
Kto chętny na grę online? :) Skasowało mi plik autozapisu i cała kariera 4 wyścigi przed końcem poszła się... więc przesiadam się na granie online

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 15 paź 2010, o 09:25 
Offline
.
Dołączył(a): 17 mar 2009, o 11:19
Posty: 479
Lokalizacja: Kraków
pjaxz napisał(a):
Kto chętny na grę online? :) Skasowało mi plik autozapisu i cała kariera 4 wyścigi przed końcem poszła się... więc przesiadam się na granie online


Ja sie mogę spróbować:) moje gg 8609806 gram od 20 - 1 codziennie.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 23 paź 2010, o 21:06 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 29 sie 2003, o 13:49
Posty: 605
Lokalizacja: Poznań (obecnie Derby, UK)
Nareszcie gierka ruszyla, ale po przejechaniu 8 wyscigow (kariera), utracilem wszystkie save... autosave failed.... Podobno codemasters wie juz o tym problemie (setka graczy ma ten sam problem) i postanowilo wydac patcha. Ten sam problem wystepowal w dirt 2. Nic innego mi nie pozostalo jak rozpoczecie kariery od nowa - Syzyfowa praca

EDIT:

"The corrupt save data in F1 is caused only by using the R&D according to Codemasters though"


R&D - Research and Development

Najlepiej nie uzywac opcji rozwoju bolidu az do "wyjscia" patcha

_________________
Ayrton Senna da Silva

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 25 paź 2010, o 07:15 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 lut 2002, o 01:00
Posty: 681
Lokalizacja: Rzeszów
Ja używam i nic złego się nie stało. Z tego co pamiętam błędy w save mogły się zdarzyć, kiedy po treningu w którym akurat opracowywało się jakąś poprawkę, wyszło się do paddocku. Kiedy zachowuje się ciągłość i jechało od razu kwalifikacje, problemu nie było.
Najlepiej przed każdym weekendem zrobić sobie kopię katalogu "my games\f1 2010" w dokumentach.

_________________
"Na potwierdzenie wagi moich słów Siłacz walnie pięścią w stół"

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: F1 2010
PostNapisane: 27 paź 2010, o 17:46 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 16 paź 2009, o 23:20
Posty: 89
Lokalizacja: Wierzbica
[Z tego co przeczytałem na forum CM dają teraz taką radę co do utraty zapisu gry. U mnie się sprawdza, przynajmniej co okoliczności wystąpienia.

After a practice session where you complete an R&D objective and unlock a new upgrade make sure you then load in to the following qualifying session before exiting the game.

czyli mniej więcej po polsku tak::

Po treningu, w którym wypełnisz cel R & D i odblokujesz modyfikacje, należy przed wyjściem do padoku przejść bezpośrednio do sesji kwalifikacyjnej.

całość dostępna tu

http://community.codemasters.com/forum/ ... round.html


Gram na ps3 i nie mam możliwości zrobienia dodatkowego zapisu o którym wspomina mój przedmówca.

_________________
Rower Power

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group