Dołączył(a): 22 paź 2006, o 17:48 Posty: 182 Lokalizacja: Świdnik
Mam pytanie w sprawie moda: FSONE 2008 1.01 dokładnie wersja 1.01 B. Na torze BAHRAIN zaraz za linią startu stoi Safety Car. W żaden sposób nie mogę go wyłączyć i nie da się ścigać na tym torze. Ściągnąłem wszystkie uaktualnienia i track pack.
Update: Poprawki do FSone 2008 rozwiązujące ten i inne problemu: http://tiny.pl/z51w
Ogólnie Mod jest bardzo dopracowany czego nie można powiedzieć o Mod na 2009 w którym tekstury samochodów są bardzo słabe.
Mam problem z hamowaniem! Blokuję dosyć często tylne koła - co można zmienić w ustawieniach by jeździło się płynniej. Może jakieś ustawienia kierownicy ?!
_________________ ..:: where there is a will there is a way ::..
Właśnie propos Wrocławia. Czy macie ten sam problem co ja? A mianowicie wczytuję tor z opcją "Wyścig" a tu mi wszystkie bolidy w jednym boksie się zwalają Udało mi się jakoś wyjechać z boksów ale po chwili gra strasznie się tnie
Być może uruchomić to się uruchomi . Być może. Ale jak ustawisz wszystko na full oraz zainstalujesz różnego rodzaju rozszerzenia poprawiające grafikę to na co poniektórych lepiej wykonanych torach do ścigania się w większym tłumie to trzeba mocnego sprzętu. Ja mam Core i3 , ATI 6770 i są momenty że brakuje mocy, szczególnie jak na torze jest 30+ zawodników.
No, ale obecnie rfactor podrasowany przed moderów to nie ten sam rfactor wydany w 2005roku Zerknij na to:
Tak czy inaczej 6100 w trybie dx7 do samotnej jazdy, przy min detali, no zawsze można spróbować, ale ciężko to widze. Szczególnie że do sensownej jazdy jednak min 50fps wskazane.
E tam, ja na czymś podobnym z powodzeniem stawiałem swoje pierwsze kroki w rozwalaniu innych Problem był tylko taki, że na baaardzo niskich detalach czasem ciężko punkt hamowania znaleźć.
Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00 Posty: 5376 Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Spróbowałem z wersją podstawową, wszystko minimalne i jest tak: wszystko działa, tylko nic nie widać. To znaczy mogę jeździć z szybą pomalowaną na zielono. Z kolorów występuje tylko zielony i magenta. Już na początku, tam gdzie są opcje, bitmapy są w porządku, a samochodzik w postaci siatki w kolorach jw. Miał ktoś tak? Sterowniki mam chyba dobre, w tym roku coś instalowałem. Za bardzo się nie przejmuję, najwyżej przy wymianie sprzętu pomyślę o czymś.
Pokombinuj z ustawieniami. Na początek spróbuj przestawić na inną wersję directX w konfiguratorze, potem w samej grze możesz poprzestawiać kilka opcji. Miałem kiedyś podobnie ale za cholerę nie pamiętam co pomogło.
Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00 Posty: 5376 Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Kombinuję. Na razie załatwiłem tyle, że ładnie widać okolicę i nawet pojawiły się kolorowe samochodziki. Oprócz mojego, który ma śliczne kółka jak prawdziwe, ale reszta jest dwukolorowa. Teraz poszukam jakiegoś zgrabnego moda i zobaczę.
Dzisiaj sobie kupiłem kierownicę (driving force gt). Wyszperałem z szafki rFactora i tak szukam modów do niego, ale tego jest tyle, że nie wiadomo co wybrać. Możecie polecić jakiś dobry mod do F1 (najlepiej sezon 2012) i jakiś dobry mod WTCC bądź BTCC ? Wiem, że mógłbym ściągać i sprawdzać ale nie chce mi sie szczerze .
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość