F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 19 lip 2018, o 14:24

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 26 kwi 2009, o 08:48 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 paź 2006, o 17:48
Posty: 182
Lokalizacja: Świdnik
Mam pytanie w sprawie moda: FSONE 2008 1.01 dokładnie wersja 1.01 B.
Na torze BAHRAIN zaraz za linią startu stoi Safety Car.
W żaden sposób nie mogę go wyłączyć i nie da się ścigać na tym torze. Ściągnąłem wszystkie uaktualnienia i track pack.

Update: Poprawki do FSone 2008 rozwiązujące ten i inne problemu:
http://tiny.pl/z51w

Ogólnie Mod jest bardzo dopracowany czego nie można powiedzieć o Mod na 2009 w którym tekstury samochodów są bardzo słabe.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 20 maja 2009, o 10:17 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 sty 2007, o 11:25
Posty: 2195
Mam problem z hamowaniem! Blokuję dosyć często tylne koła - co można zmienić w ustawieniach by jeździło się płynniej. Może jakieś ustawienia kierownicy ?!

_________________
..:: where there is a will there is a way ::..

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 27 cze 2009, o 14:30 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 paź 2006, o 17:48
Posty: 182
Lokalizacja: Świdnik
Pojawiła się nowa wersja MOD-a F1 2009 F1RL 2.00

http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=F1%202009%20F1RL

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 17 sty 2010, o 13:20 
Offline
.
Dołączył(a): 30 paź 2009, o 21:56
Posty: 2
Tor Wrocław do pobrania !

http://www.hotfile.com/dl/23511386/a47acb3/tor_f1_wroclaw.zip.html

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 23 sty 2010, o 12:15 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 30 gru 2009, o 15:38
Posty: 19
Lokalizacja: Kępno \ Wrocław
Właśnie propos Wrocławia. Czy macie ten sam problem co ja? A mianowicie wczytuję tor z opcją "Wyścig" a tu mi wszystkie bolidy w jednym boksie się zwalają :o Udało mi się jakoś wyjechać z boksów ale po chwili gra strasznie się tnie :)11

Może wie ktoś z was co jest grane?


Już oko, znalazłem rozwiązanie ;)
http://www.megaupload.com/?d=4CH3P35L

Poprawka autorstwa kolesia z F1Pro





















Wrocław F1 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Trasa powinna biec obok mojego Instytutu Historii :)13 :)13 :)13 :)13

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=agRWzqyf-t4
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 5 cze 2010, o 12:19 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
Nie chcę odświeżać tematu ale...
Kolega mnie poprosił żebym poszukał linku do modu IndyCar Series v1.2 2008.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 5 cze 2010, o 16:38 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03
Posty: 2592
Lokalizacja: Wrocław
A gdzieżby indziej niż na rFactor Central? http://www.rfactorcentral.com/detail.cf ... ies%202008

_________________
Greg Moore. A legacy of spirit.
http://pl.youtube.com/watch?v=w2pvzbb162A

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 28 cze 2010, o 12:32 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 mar 2010, o 09:22
Posty: 144
W końcu naprawili hsw.hu to ściagnołem moda i dałem go na MU:
http://www.megaupload.com/?d=UIFIFYE8

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 28 cze 2010, o 13:11 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03
Posty: 2592
Lokalizacja: Wrocław
Pojawił się ostatnio długo wyczekiwany mod FSONE 09. Polecam ;)

_________________
Greg Moore. A legacy of spirit.
http://pl.youtube.com/watch?v=w2pvzbb162A

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 23 sty 2011, o 16:28 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 1 mar 2010, o 18:58
Posty: 1851
Ostatnio bawie się trochę w simracing.

Robie malowanie do bolidu F3 na sezon 2011, narazie taka wczesna beta wersja.

Nie planuje 100% kopii, bo i bolid to nie F1, chce tylko zachować stylistkę i kolory z oryginału.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 12:10 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00
Posty: 5376
Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Powiedzcie mi, fachowcy, czy GeForce 6100, 512 MB wystarczy? Pewnie nie, ale co szkodzi zapytać. :)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 12:25 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 1 mar 2010, o 18:58
Posty: 1851
Być może uruchomić to się uruchomi :) . Być może. Ale jak ustawisz wszystko na full oraz zainstalujesz różnego rodzaju rozszerzenia poprawiające grafikę to na co poniektórych lepiej wykonanych torach do ścigania się w większym tłumie to trzeba mocnego sprzętu. Ja mam Core i3 , ATI 6770 i są momenty że brakuje mocy, szczególnie jak na torze jest 30+ zawodników.

No, ale obecnie rfactor podrasowany przed moderów to nie ten sam rfactor wydany w 2005roku :)
Zerknij na to:

http://www.youtube.com/watch?v=tqfniCJFHfY

http://www.youtube.com/watch?v=vgZLQEZL ... re=related

Tak czy inaczej 6100 w trybie dx7 do samotnej jazdy, przy min detali, no zawsze można spróbować, ale ciężko to widze. Szczególnie że do sensownej jazdy jednak min 50fps wskazane.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 13:26 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 maja 2008, o 11:09
Posty: 414
E tam, ja na czymś podobnym z powodzeniem stawiałem swoje pierwsze kroki w rozwalaniu innych :P
Problem był tylko taki, że na baaardzo niskich detalach czasem ciężko punkt hamowania znaleźć.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 14:34 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 mar 2008, o 16:29
Posty: 202
Wymaganie systemowe (przepisane z pudełka z grą).

Windows 98 SE / ME / 2000 / XP / XP 64-bit
(gra nie uruchomi się pod systemem Windows 95 lub pierwszej edycji Windows 98)

Procesor 1,4 GHz lub szybszy

512 MB RAM

128 MB karta graficzna klasy Geforce 4 4200 lub Radeon 9200

DirectX w wersji 9.0c

2 GB wolnego miejsca na dysku.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 15:18 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00
Posty: 5376
Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Spróbowałem z wersją podstawową, wszystko minimalne i jest tak: wszystko działa, tylko nic nie widać. :D To znaczy mogę jeździć z szybą pomalowaną na zielono. Z kolorów występuje tylko zielony i magenta. Już na początku, tam gdzie są opcje, bitmapy są w porządku, a samochodzik w postaci siatki w kolorach jw. :lol:
Miał ktoś tak? Sterowniki mam chyba dobre, w tym roku coś instalowałem.
Za bardzo się nie przejmuję, najwyżej przy wymianie sprzętu pomyślę o czymś.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 15:56 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 mar 2008, o 16:29
Posty: 202
Pokombinuj z ustawieniami. Na początek spróbuj przestawić na inną wersję directX w konfiguratorze, potem w samej grze możesz poprzestawiać kilka opcji. Miałem kiedyś podobnie ale za cholerę nie pamiętam co pomogło.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 9 wrz 2011, o 16:25 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 1 mar 2010, o 18:58
Posty: 1851
Jak Twoje rady zadziałają, to kiedyś Wodzu będzie mógł napisać komuś w podobne sprawie " a mi problemy w rfactorze pomógł rozwiązać j(ack)daniels" :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 10 wrz 2011, o 17:39 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00
Posty: 5376
Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Kombinuję. Na razie załatwiłem tyle, że ładnie widać okolicę i nawet pojawiły się kolorowe samochodziki. Oprócz cenzura mojego, który ma śliczne kółka jak prawdziwe, ale reszta jest dwukolorowa. Teraz poszukam jakiegoś zgrabnego moda i zobaczę.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 10 wrz 2011, o 18:20 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 15:42
Posty: 6416
Lokalizacja: f1ultra
Sprobuj wylaczyc Anti Analising w sterownikach karty


I tak oto Turbo olsnil mnie, ze wybilo 5000, oglaszam swieto spamera 8)

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: rFactor
PostNapisane: 27 lis 2012, o 23:21 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 15:34
Posty: 447
Lokalizacja: Śląsk
Dzisiaj sobie kupiłem kierownicę (driving force gt). Wyszperałem z szafki rFactora i tak szukam modów do niego, ale tego jest tyle, że nie wiadomo co wybrać. Możecie polecić jakiś dobry mod do F1 (najlepiej sezon 2012) i jakiś dobry mod WTCC bądź BTCC ? Wiem, że mógłbym ściągać i sprawdzać ale nie chce mi sie szczerze :P.

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group