F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 24 wrz 2018, o 09:32

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 sie 2008, o 22:11 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 paź 2006, o 17:48
Posty: 182
Lokalizacja: Świdnik
flower33 napisał(a):
Czy ktoś może wie czy można wgrać naraz 3 mody do rFactor-a np; mod fsone 2007, F1RFT 2008 i MMG czy będzie konflikt?


Nie powinno być żadnych konfliktów.
W menu wybierzesz w która wersję gry chcesz aktualnie grać.
Więcej skórek i dodatków jest do MMG.
Pozdrawiam.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2008, o 13:21 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 cze 2005, o 20:16
Posty: 41
Mam jeszcze jedno pytanko, a w sumie to dwa: pow graniu 3 modów tj.MMG, RFT2008 i FSone 07 w menu zamiast polskich liter typu ł, ą, ć są przekłamania czy da się to gdzieś zmienić? A drugie pytanie dotyczy modu F1RFT 08 (który przypadł mi do gustu) jak wybieram sezon to mam do dyspozycji tylko bolid Sutila tj.ForceIndia, jak wprowadzić zmiane na inny team? :)5

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 6 sie 2008, o 22:40 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 1 sie 2005, o 21:09
Posty: 634
Lokalizacja: Wieluń
1. Jesli wgrales mod, ktory zmienia layout menu to nie bedziesz mial polskich znakow.

2. Musisz kupic sobie nowe bolidy. Kase mozesz zdobyc na dwa sposoby:
a) jezdzic wyscigi, treningi itd.
b) wejsc do folderu : \rFactor\UserData\(nazwa twojego profilu) i otworzyc z notatnika plik *CCH z nazwa wgranego moda ( w twoim przypadku powinien sie nazywac F1RFT08 czy cos kolo tego ) i tam w linijce 'Money' dodac sobie kase.

W niektorych modach trzeba tez miec odpowiednia ilosc doswiadczenia zeby wybrac nowy woz. Doswiadczenie zdobywa sie na te same dwa sposoby co kase ;)

_________________
"To finish first, first you have to finish"
- Juan Manuel Fangio
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2008, o 10:32 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 cze 2005, o 20:16
Posty: 41
Dzięki Dracon widzę że jesteś w temacie w takim razie zadam jeszcze jedno pytanie załadowałem 3 mody do rF tj.MMG, Fsone 07 oraz F1RFT 08 i tak w dwóch pierwszych modach mój bolid nie posiada wogóle lusterek bocznych (widok oczywiście z kokpitu) a na you tube widziałem że goście je mają, a w trzecim modzie są lusterka ale prawe całkowicie zasłania je obrotomierz który podobno też można wyłączyć albo przenieść w inne miejsce?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 7 sie 2008, o 22:15 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 1 sie 2005, o 21:09
Posty: 634
Lokalizacja: Wieluń
To tez mozna rozwiazac na dwa sposoby ;)

1. Wejdz w grze w ustawienia klawiszy i poszukaj ustawien odpowiedzialnych za fotel kierowcy. Nie wiem jak to sie po polsku bedzie nazywalo bo mam angielska wersje. Fotel da sie ustawiac w dwoch plaszczycnach ( przod-tyl, gora-dol ). Ale nie we wszystkich modach da sie ustawic fotel do tytlu na tyle, by bylo widac lusterka.

2. I to przychodzi z pomaca druga solucja powszechnie stosowana przez wszystkich simracerow ;)
Wejdz w ten sam folder, ktory podalem Ci wyzej, ale tym razem odpal z notatnika plik: (nazwa profilu)*PLR i poszukaj w nim dzialu [ Graphic Options ] i zmien w podanych linijkach wartosci na te Ci teraz podaje:
Rearview="1"
Allow Rearview In Swingman="1"
Virtual Rearview In Cockpit="1"
Sam potem sobie sprawdzisz co to daje ;)

_________________
"To finish first, first you have to finish"
- Juan Manuel Fangio
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2008, o 20:08 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 paź 2006, o 17:48
Posty: 182
Lokalizacja: Świdnik
Mam nietypowe pytanko i prośbę, jak ustawić albo jaki plugin trzeba żeby widok w grze był taki jak:

Obrazek

8)

Zależy mi głownie na obrotomierzu i wskaźniku prędkości po prawej stronie.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc.


Ostatnio edytowano 7 kwi 2009, o 18:02 przez mb79, łącznie edytowano 1 raz
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2008, o 21:14 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03
Posty: 2594
Lokalizacja: Wrocław
Chodzi Ci o prędkościomierz/obrotomierz, itp. jak w relacjach TV? Dodatek nazywał się TV Style bodajże...

_________________
Greg Moore. A legacy of spirit.
http://pl.youtube.com/watch?v=w2pvzbb162A

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 paź 2008, o 22:19 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 22 paź 2006, o 17:48
Posty: 182
Lokalizacja: Świdnik
Dokładnie o to mi chodziło :)2
Bardzo dziękuje za pomoc :wink:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 30 lis 2008, o 21:47 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 kwi 2004, o 18:37
Posty: 2169
Takie mam pytanko;
Czy istnieje tor Macau na tą przepiękną grę
:)5

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2008, o 18:19 
Offline
2 ostrzeżenie
2 ostrzeżenie
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 mar 2007, o 15:30
Posty: 1030
tak.

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2008, o 22:37 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 kwi 2004, o 18:37
Posty: 2169
No to fajnie

może jakiś link czy cóś

:roll:

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2008, o 19:09 
Offline
2 ostrzeżenie
2 ostrzeżenie
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 mar 2007, o 15:30
Posty: 1030
moze







.

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2008, o 19:42 
Offline
administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 maja 2002, o 01:00
Posty: 6376
Lokalizacja: Puławy (GG: 2400250)
spróbuj tutaj
http://files.filefront.com/rfactor+Maca ... einfo.html

_________________
Najlepszy kierowca wszech czasów: Ayrton Senna
Ulubiony team: Williams
http://www.f1ultra.pl

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2008, o 21:23 
Offline
2 ostrzeżenie
2 ostrzeżenie
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 mar 2007, o 15:30
Posty: 1030
przecie to ten sam link co ja dalem ;o

_________________
Obrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2008, o 23:39 
Offline
administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 maja 2002, o 01:00
Posty: 6376
Lokalizacja: Puławy (GG: 2400250)
Nie dość że bezczelnie linka podał to jeszcze ma czelność komentować. :evil: :)11

Szczyt chamstwa, jak następnym razem ktoś wpadnie na podobnie debilny pomysł to skończy się to ostrzeżeniem. :)6

_________________
Najlepszy kierowca wszech czasów: Ayrton Senna
Ulubiony team: Williams
http://www.f1ultra.pl

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2008, o 22:17 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 kwi 2004, o 18:37
Posty: 2169
Dzięki Rafsen

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 11 sty 2009, o 11:22 
Offline
.
Dołączył(a): 20 kwi 2008, o 18:01
Posty: 48
Mam pytanie byłby ktoś chętny na mały FunRace, na modzie GP2 2008 z trochę zmienioną fizyką, przezemnie. Oraz na torze Magny-Cours dystans 50% realnego, jakieś pomoce na klawiaturowców itp. Przy okazji chciałbym przetestować serwer dedykowany ;)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 17 sty 2009, o 10:25 
Offline
.
Dołączył(a): 20 kwi 2008, o 18:01
Posty: 48
Jako, ze udało mi się załatwić serwer dla mojej ligi na sam początek chciałem zorganizować FunRace na modzie GP2 2008 PROLeague. Wyścigi odbędzie się 24 stycznia na torze Magny-Course, a kierowcy będą mieli do pokonania 41 okr. Więcej na w newsie i na naszym forum(temat FunRace GP2)

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 20 mar 2009, o 13:25 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 10 mar 2006, o 12:21
Posty: 1288
Pojawił się mod z F1 2009

http://www.rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=F1%202009%20F1RL

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 23 mar 2009, o 11:17 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 17 sty 2007, o 11:25
Posty: 2195
Ja ostatnio znów zainstalowałem grę i tym razem CTDP 05. Wyłączyłem wszystkie wspomagania i na Albert Park GP4 mam na razie 1:28:640 - nigdy jednak nie jeździłem w manualu i myślę że to kwestia przyzwyczajenia i uda się urwać jakieś 2 sekundy

_________________
..:: where there is a will there is a way ::..

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 112 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group