F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 24 wrz 2018, o 09:31

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z uruchomieniem Geoff Crammond's Grand Prix 4
PostNapisane: 29 sie 2014, o 11:31 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 wrz 2006, o 07:42
Posty: 2010
Lokalizacja: Częstochowa
Witam

Jak w temacie. Nabyłem oryginał GP4. Mam Windows 7 64bit. Gra zainstalowała się poprawnie, lecz nie można jej uruchomić. Jakieś zamazy na ekranie i zwiecha. Uruchamiana jest "jako administrator", czy to w trybie w trybie zgodności z; XP, Vista - to samo. Trzeba ją zamykać z menadżera (alt+ctr+del).
Problem jest o tyle dziwny, że od lat mam jej kopię z crackiem i działa normalnie, tyle tylko, że potrafi się zawieszać w trakcie gry; raz częściej, raz rzadziej, innym razem w ogóle.
Pomyślałem sobie, że oryginał nie będzie robił takich ceregieli, a tu masz...
Czy Ktoś z Was ma może jakiś pomysł o co kaman ...?

Aha; procesor i7, grafika GF GT540M 1GB. W ustawieniach globalnych nVidia wybrano GT540M.

_________________
My Son, my Everything, my Eternal Love

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z uruchomieniem Geoff Crammond's Grand Prix 4
PostNapisane: 30 sie 2014, o 13:02 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 15:34
Posty: 447
Lokalizacja: Śląsk
Graj na piracie, serio. Taki błąd może powodować dosłownie wszystko.

Spróbuj jeszcze we właściwościach exeka zmienić, żeby nie skalował obrazu dla wysokich rozdzielczości. Ewentualnie wyłącz efekty pulpitu (aero).

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z uruchomieniem Geoff Crammond's Grand Prix 4
PostNapisane: 30 sie 2014, o 21:20 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 wrz 2006, o 07:42
Posty: 2010
Lokalizacja: Częstochowa
Dzięki Ilumir. Wgrałem cracka z pirata do oryginału i poszło :o W żadnym dostępnym trybie zgodności nie odpalał.
Poszperam w tym, co powiedziałeś. Efekty pulpitu aero mam włączone, fakt.
Nie rozumiem "właściwości exeka", przepraszam :oops:

Aaa, ok. PPM we właściwościach skrótu do gry: zakreślone wyłączenie skalowania i efekty pulpitu. To samo.
Po prostu oryginał zachowuje się tak samo jak pirat przed crackowaniem.

Jeszcze jedno; czy oryginały gry posiadały klucz ?

_________________
My Son, my Everything, my Eternal Love

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z uruchomieniem Geoff Crammond's Grand Prix 4
PostNapisane: 31 sie 2014, o 11:18 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 lis 2011, o 15:34
Posty: 447
Lokalizacja: Śląsk
Nie umiem znaleźć, więc chyba nie było klucza, ale głowy nie dam. Z tego co widzę to do tej gry jest pełno modów. Nie masz zainstalowanych niektórych ? Bo to one też mogą paprać sprawę.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z uruchomieniem Geoff Crammond's Grand Prix 4
PostNapisane: 31 sie 2014, o 16:44 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 13 wrz 2006, o 07:42
Posty: 2010
Lokalizacja: Częstochowa
Nie, od zawsze gram bez jakichkolwiek dodatków; modów i patchów.
Klawiatura, poziom "ace", żadnych pomocy, oprócz kontroli startu i kontroli przepustnicy, bo z klawiatury nie da się inaczej.
Wczoraj zawiesił się oryginał w trakcie rozgrywki :(
Trudno, będę z tym musiał jakoś żyć :wink: .
W dzienniku zdarzeń win jest opis tego błędu, ale co mi to da...

_________________
My Son, my Everything, my Eternal Love

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group