Wracając do planów RK na 2014, stwierdził on, że ma 3 opcje do wyboru. Pierwsza, zgodnie z tym co powiedział to WRC, pod które umowę ma praktycznie na stoliku, druga - rajdy niższej kategorii; tutaj sądzę, że raczej chodzi o ERC w pełnym wymiarze bo WRC2 to już raczej go nie bawi. No i ta trzecia opcja, o której wspomina, czyli powrót na tor... RK stwierdził, że szansa na tą opcję wzrosła, ale nie mam bladego pojęcia, w czym mógłby pojechać
WTCC...bez sensu, seria tragicznie nudna, raczej na zakończenie kariery dla emerytów. DTM? Wymagająca i na dobrym poziomie ale jednocześnie mało rund w trakcie sezonu i początek dopiero niemal w połowie roku. LMP1? Może tutaj jest jakaś propozycja od wielkiej trójki, czyli Audi, Toyoty albo Porsche?
_________________ Nawet najgorsza prawda jest lepsza od najpiękniejszego kłamstwa...
Dołączył(a): 16 kwi 2011, o 10:07 Posty: 2408 Lokalizacja: Warszawa
WTCC od nowego roku bardzo mocno się zmieni. To praktycznie będzie drugie DTM, samochody w bardzo dużym stopniu prototypowe. Citroen wprost mówi, że prosiło Kubicę o testy i udział w kilku wyścigach.
Jeśli tor to imo tylko WTCC albo DTM, gdzie w zasadzie od poprzedniego roku też ma kontrakt od Mercedesa na stoliku.
No to może faktycznie nie być tak źle z tym WTCC 2014. Jeśli obok Lobe'a w tej serii pojawiłby się RK to niewątpliwie byłby to marketingowy turbo boost
WRC jest spoko i cieszyłaby mnie obecność RK w tej serii...ale wolę go jednak na torze, gdzie może pokazać umiejętność walki bok w bok. Do tego jakoś średnio mnie rajcuje śledzenie tabelek z LT i tragiczna nieobecność WRC na wizji A takie WTCC ma pełną relację i można by było nacieszyć się widokiem RK kręcącego się z innymi po torze
Zobaczymy co RK wybierze na 2014, oby te wybory były słuszne
_________________ Nawet najgorsza prawda jest lepsza od najpiękniejszego kłamstwa...
Długi, daj choć nadzieję.
W WTCC nie podoba mi się jedno. Tryb taki, iż drugi wyścig odbywa się dwie godziny po pierwszym, powoduje, że nie ze swojej winy w pierwszym samochód nie będzie nadawał się do odbudowy, to automatycznie tracisz dwa razy więcej punktów.
Moim zdanie format WTCC w ogóle jest beznadziejny. Raczej wolałbym, żeby odbywało się to wszystko jak w GP2. Czyli w sobotę długi wyścig a w niedzielę sprint. A tak, pokręcą się w kółko przez 30 minut, w tym czasie będą 2 wyprzedzenia i to wszystko co ta seria w tej chwili oferuje.
Zmiany techniczne na 2014 może i fajne, ale regulaminowe z tego co czytałem to pozostaną praktycznie bez zmian, czyli nadal kicha. No i te głupie ładowanie dodatkowych kilogramów, komu chce się to liczyć i śledzić
No i tak z tematu rajdów przeszliśmy off topowo na turystyki i zaraz moderator pogoni nas jak baca owce przez hale
To jeszcze Ci powiem, że WTCC oferuje najbardziej kuriozalne wypadki. W temacie WTCC wkleiłem filmiki ostatniego wyścigu w Macau. To była dopiero jazda.
Nie wiem, czy to wierny tekst, bo to z onetu, ale taki cytat:
Mam trzy opcje. Numer 1 to jeżdżenie w rajdach na profesjonalnym poziomie. Po dziewięciu miesiącach rajdowania fakt, że mam taką propozycję, jest dla mnie dużym wyróżnieniem - stwierdził Polak. - Drugą opcją jest jeżdżenie w rajdach na niższym poziomie. Kontynuowanie tego, co zacząłem w tym roku, tylko zamiast trzech kroków w przód, zrobiłbym jeden. Ma to swoje plusy i minusy. A trzecią opcją, która nagle dostała dużo większą szansę, są tory - wyjawił Kubica. - Muszę zdecydować, co chcę robić. Skoro moim celem jest powrót do bolidów, a może się to okazać niemożliwe, nie chcę wracać do ścigania w autach z dachem. Bo to, co sobie wypracowałem przez ten sezon, nie byłoby do wykorzystania w przyszłym roku. Z drugiej strony w rajdówce jedzie się we dwójkę i muszę być pewny, że osoba, która ze mną do niej wsiądzie, podoła zadaniu. Jazda przez cały sezon w topowym aucie i czołowym zespole to duże wyróżnienie, ale też wyzwanie. Z jakiegoś powodu nie jestem w stu procentach przekonany do tej opcji
Dołączył(a): 16 lut 2010, o 16:00 Posty: 580 Lokalizacja: Pewna miejscowość na planecie Ziemia.
Kurcze, wiem, że WTCC byłoby dla Roberta jeśli nie krokiem w tył, to na pewno swoistym zastojem, ale jeśli nie F1, a jego miejsce jest na torze to czemu by nie? Marketingowo naprawdę tak jak piszecie "Turbo boost" A w dodatku zobaczyć, że Rob czuje się jak ryba w wodzie i bije wszystkich na głowę z Loebem włącznie... miodzio Ale zapewne skończyłoby się narzekaniem, że nuda, bo Kub na 5 okrążeniach po 2s per lap, a potem kontrola tempa hehe
Mimo wszystko WRC najbardziej realne, tylko szkoda, że tak ciężko je śledzić. Ale i tak uważam, że Roberta ciągnie do tego prawdziwego lasu
@Sansei - Porszaki i bicie Giermaziaka od pierwszego treningu? Wątpię aby ktoś "z góry" się na to zgodził
PS. To tyle mojego marudzenia, nic nowego nie napisałem
_________________ Co mnie obchodzą serie juniorskie, które są marnym odniesieniem.
Dołączył(a): 13 gru 2009, o 17:52 Posty: 431 Lokalizacja: Zabrze
Po sytuacji z Baranem, Robert chyba zaczął bardziej sceptycznie patrzeć na WRC... Cóż, niech wybierze coś, co z punktu widzenia jego rehabilitacji da mu (teoretycznie) największe korzyści, tak czy owak: gdzie by nie jeździł - trzymam kciuki!
_________________ "You cannot describe the passion, you can only live it" EnzoFerrariIII
Długi, jest to rzeczywiście ciekawe...
Myślę, że przypadek z Baranem może mieć dużo większe reperkusje niż nam się wydaje. Kubica nagle zdał sobie sprawę, że jego plany mogą w jednej chwili wziąć w łeb, gdy pilot się znarowi.
Cały czas intryguje mnie ten fragment: "nie chcę wracać do ścigania w autach z dachem"...
Rozważamy w sumie tylko puszki: WRC, WTCC, DTM. Może to rzeczywiście chodzi o LMP1? W nich dachu nie ma, miejsca na łokcie jest więcej niż w innych singleseaterach, a i Sansei mógłby mieć rację:
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość