Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00 Posty: 5376 Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Skoro Robert wrócił oficjalnie, to chyba czas założyć coś takiego i tu pisać. Najlepiej by było, gdybym nie musiał za rok zakładać tematu "Rajdy 2014", ale jak będzie trzeba, to założę.
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 15:42 Posty: 6416 Lokalizacja: f1ultra
Ja chyba z za Buga pochodze.I ktos na me pole wlata. Raz, ze ta eutanazja mnie nie podnieca, - no coz, otwarcie przyznaje, wole wyscigi Dwa, wiem czym to sie skonczy Rajdy 2013=Kubica A ze z rajdow kojarze tylko grupe B i Ari Vatanen'a, to chyba sie nie nadaje
Dołączył(a): 9 mar 2002, o 01:00 Posty: 5376 Lokalizacja: już nie Kaszëbë
Lutbar napisał(a):
Dwa, wiem czym to sie skonczy Rajdy 2013=Kubica
To się tak nie ma skończyć, tylko zacząć i być. Rajdy w związku z, rozumiesz, a nie rajdy jako takie. Od innych rajdów jest osobny dział, tam nikt nie pisze, widocznie nie ma zapotrzebowania.
Dołączył(a): 27 lis 2004, o 17:03 Posty: 2590 Lokalizacja: Wrocław
No to ja coś dopiszę, dziś RK był bodaj o 0.5 sek. szybszy od Kopecky'ego na oficjalnym odcinku testowym. Fakt, że to był krótki odcinek i w kolejnych przejazdach RK pewnie go już znał na pamięć, ale Kopecky to mimo wszystko ekspert od asfaltów, bardzo wjeżdżony w Fabię S2000 i wygrał ten rajd już trzykrotnie. Co do aut, to zdania są podzielone, ale wychodzi, że RRC i S2000 prezentują dość podobne osiągi na asfaltach, rzekomo RRC (WRC z mniejszą zwężką, inny pakiet "aero" i hamulce bez chłodzenia cieczą) ma lepszy dolny zakres obrotów, S2000 (kosiarka) lepiej spisuje się na wysokich obrotach w szybkich partiach oesów. Mocowo prezentują się podobnie i wygląda to na równorzędną walkę od strony sprzętu.
P.S. Lutbar, co Ty tu wypisujesz? Ja rozumiem chęć bycia oryginalnym i etatowe pisanie wywrotowych w formie tekstów, ale... Bez przesady
Dołączył(a): 11 cze 2007, o 15:26 Posty: 1320 Lokalizacja: Wielkopolski tkzw. Park Narodowy
Ja mam raczej luzik bo mi Bublewicz i jego "wyniki" zaszczepiły motorsport (a pewnie raczej przejazdzka na kolanach u ojca w wieku 6 lat fiatem 125p lol) i raczej z punktu zainteresowania rajdami trafilem na wyscigi...
Ostatnio edytowano 21 mar 2013, o 22:31 przez xaw4, łącznie edytowano 2 razy
Kiedyś jeździłem na polskie rajdy, byłem zapalonym kibicem, ale później był okres że wycofali WRC, nastała lekka posucha i przestałem, nie ukrywam że dzięki Robertowi moje zainteresowanie rajdami trochę odżyło
Widać że RK ma do tego smykałkę i niech mu idzie jak najlepiej, ale niech na 2013r poprzestanie (później może znowu wrócić hehe)
Dołączył(a): 24 sie 2008, o 15:42 Posty: 6416 Lokalizacja: f1ultra
Wielki Wódz napisał(a):
PS eutanazja???
W sensie, kompletny upadek rajdow w minionej dekadzie. Sledzenie 30 minutowych relacji z rajdow na ES, albo skrotow z Monte Carlo, tylko dzieki uprzejmosci Speed TV. Bo nikt inny tego nie kupil
Z pozytywnych wiadomosci, Robert pokazal miejsce w szeregu Na asfaltach czuje sie naprawde mocno, ale taka przewaga po pierwszym OSie to jakis zart, i niedobrze swiadczy o poziomie europejskim - eutanazja ?
Dołączył(a): 10 maja 2010, o 16:51 Posty: 2533 Lokalizacja: Elbląg, Starogard Gdański
Na drugim dołożył im 23 sekundy...
Na mokrej nawierzchni pomagają mu miękkie opony, gdyż Kopecky założył z przodu pośrednie, a Breen pośrednie i twarde. No i oczywiście samochód RRC w porównaniu do S2000.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość