F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 17 sty 2018, o 05:59

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Chcesz jeździć szybciej - ustawienia
PostNapisane: 8 mar 2008, o 21:47 
Offline
.
Dołączył(a): 22 maja 2006, o 19:26
Posty: 105
Lokalizacja: Wrocław
Ujawniam tajniki mojego setupu w celu poprawienia rywalizacji.
Na zwycięstwach wogóle mi nie zależy liczy się tylko walka o lepszy wynik.

Flash:

Gra powstała kiedy w użyciu był Flash Player wersja 7.
Aby jeździć płynniej potrzeba właśnie zainstalować wersję 7.

Najpierw trzeba odinstalować wersje 9, obecnie obowiązującą.
Odinstalowanie flasha

Później zainstalować wersje 7 pobraną z tej strony.
Wersje Flasha do pobrania

Na koniec sprawdzamy czy poprawnie sie zainstalowała na tej stronie.
Sprawdzanie wersji Flasha

Ustawienia gry:

Detale: Średnie
Efekty: Nic
Szybkość: 0.75

Sterowanie:
Na dwie ręce.

"a" - gaz
"z" - hamulec
"n" - lewo
"m" - prawo
"spacja" - ponawiam okrążenie


Tajniki mojego setupu:

Spojler: Tutaj nie będę ułatwiał zadania mniej więcej po szybkościach w wynikach widać jaki mam.
Ogumienie: Miękkie (wyjątek Monaco)
Czułość hamowania: na większości torów jest 15 % lub 20 % wyjątki to Shanghai i Istambuł
Zawieszenie: Twarde
Czułość klawiatury: 100 %
Czułość z zależności od prędkości:

    Spojler = Czułość w zal. od prędkości
    1 % = 32 - 36 %
    4 % do 10 % = 36 - 40 %
    10 % do 20 % = 40 - 44 %


Wyjątkami dla tych ustawień są tory Shanghai i Monaco.
Zabawę z ustawieniami na nich pozostawiam wam.
Życzę powodzenia


Ostatnio edytowano 17 mar 2008, o 18:54 przez Tofik, łącznie edytowano 2 razy
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 8 mar 2008, o 21:49 
Offline
administrator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 27 paź 2001, o 01:00
Posty: 530
Lokalizacja: Łódź
Dzieki za ustawienia.
Do zmiany flasha w mozilli polecam plugin flash switcher https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/3649

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 9 mar 2008, o 11:52 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 maja 2005, o 14:39
Posty: 1088
Lokalizacja: Karpacz/Wrocław
Dzięki za ustawienia.., a przede wszystkim za info jak zmienić wersje flash.. :):):)

_________________
MSCH

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Ustawienia na Monaco
PostNapisane: 13 maja 2008, o 11:07 
Offline
.
Dołączył(a): 22 maja 2006, o 19:26
Posty: 105
Lokalizacja: Wrocław
Zbyt dużą mam przewagę na torze Monaco i z tego powodu postanowiłem podać moje ustawienia.

Spojler: 20 %
Opony: Deszcz
Hamulec: 0 % :D
Czułość klawiatury: 100 %
Czułość w zależności od prędkości: 12 %

Na tych ustawieniach jeździ się jak po "suchym" torze.
Życzę powodzenia.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2008, o 18:33 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 16 mar 2008, o 19:51
Posty: 35
Lokalizacja: Pewel Mała
Cos to jakas sciema z tymi ustawieniami :) nie moge sie nawet zblizyc do swojego czasu nie wspominajac o 33.6 boze jak ty to robisz............

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2008, o 14:14 
Offline
.
Dołączył(a): 4 maja 2008, o 11:45
Posty: 26
Lokalizacja: Kraków
Sciema lub nie, :) ja w kazdym razie uciulalem na tych ustawieniach 0.8 sekundy,
Dzieki Tofik :D

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, o 09:42 
Offline
.
Dołączył(a): 22 maja 2006, o 19:26
Posty: 105
Lokalizacja: Wrocław
I jeszcze ja uciułałem 0,1 s :)
Ustawień nic nie zmieniałem, 33.5 przejechałem dokładnie na takich jak podałem.
Można jeszcze urwać w s2 jakieś 0,1 s i zrobić 33.4 ale to już byłoby urwanie głowy poskładać wszystko idealnie.

Nie wiem czy to coś może pomoc ale są jeszcze ustawienia klawiatury w systemie operacyjnym.

W windowsach są dwa parametry OPÓŹNIENIA i CZĘSTOTLIWOŚĆ POWTARZANIA.

Opóźnienia mam ustawione na małe.
Domyślnie w instalacji tak nie jest, dlatego zmieniłem.
Częstotliwość powtarzania na duże.

Jeśli ktoś jeździ na dużych monitorach i włącza grę 1024 x 768 to ma malutki tor w przeglądarce.
W ustawieniach przeglądarki, najczęściej w WIDOK jest powiększenie, lepiej jest sobie powiększyć ekran.
Łatwiej jest trafić w ciasne zakręty na większym ekranie.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, o 12:13 
Offline
.
Dołączył(a): 15 maja 2008, o 12:11
Posty: 58
Hmm... Hamulce na 0%?? LOL
A jakie ustawienia zawieszenia?

Poprawiłem się aż o 2 sekundy dzięki tym ustawieniom, ale hamulce na 80% :P

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, o 20:35 
Offline
.
Dołączył(a): 12 maja 2007, o 15:16
Posty: 15
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Nie no co Ty, czułośc hamowania 0% jest super :) Idealnie zgrywa się ze spojlerem 20. Sam wpadłem na ten pomysł już w Instambule.
A ustawienia Tofika dały mi progres o około 0.8s, także są bardzo trafione. A jeżeli chodzi o zawieszenie to raczej zostajemy przy twardym.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Chcesz jeździć szybciej - ustawienia
PostNapisane: 8 maja 2010, o 15:24 
Offline
.
Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 15:52
Posty: 87
Mistrzu te ustawienia na monaco są nadal aktualne? Bo ja je mam a czasy blisko 3 sek wolniejsze..

_________________
http://www.youtube.com/user/f1maniakpolska

Obrazek

http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,43631.html

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Chcesz jeździć szybciej - ustawienia
PostNapisane: 9 maja 2010, o 07:44 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 14 maja 2005, o 14:39
Posty: 1088
Lokalizacja: Karpacz/Wrocław
Wiem, że to pytanie nie było do mnie.. :-) ale ja jeżdżę na zupełnie innych ustawieniach, te podane przez Tofika nie bardzo mi pasują (może w sezonie 2008, kiedy te ustawienia były podane, jeździło się szybciej).. Przy moich ustawieniach całkowicie jestem w stanie zlikwidować efekt deszczu na torze, ale brakuję mi trochę szybkości.. :-(

_________________
MSCH

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Chcesz jeździć szybciej - ustawienia
PostNapisane: 9 maja 2010, o 08:32 
Offline
.
Dołączył(a): 2 kwi 2009, o 15:52
Posty: 87
heheh, Właśnie też próbuje swoich ustawień, ale do tego trzeba dużo czasu..., A ja go za bardzo nie mam i stąd taki wynik.

_________________
http://www.youtube.com/user/f1maniakpolska

Obrazek

http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,43631.html

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group