F1ultra Forum: Formuła 1, GP2 i inne serie na www.f1ultra.pl

Forum fanów Formuły 1 i czytelników F1ultra
Teraz jest 17 lip 2018, o 21:44

Strefa czasowa: UTC + 1




Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:06 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 kwi 2002, o 01:00
Posty: 2044
Lokalizacja: Zywiec
Hej, z rowerem jutro sprawdze, przez noc zaladuje go do pelna, potem zablokuje wygaszanie ekranu i na polowie jasnosci bede z wlaczonym Locusem i znaczeniem sladu jezdzil, sam jestem ciekaw ile to potrzyma.


No wlasnie GPS byl dla mnie glownym powodem, ze wybralem Haiera, to niesamowite jak jest czuly GPS w tym modelu, po nocy wychodze rano na dwor, wlaczam gps i najczesciej w ciagu 10s jest namierzona pozycja! Czesto tez wewnatrz pomieszczen normalnie mi lapie fixa - trwa to dluzej ale wiadomo.

Odradzam telefony na MTK(lenovo A820, ZTE) z tego co slyszalem sa tam problemy z gps, dluzej lapie fixa czesc aplikacji jak np endomodo nie dziala na MTK poprawnie.

Z Haierem na razie dwie podroze rowerem mam za soba 12km, slad ladnie i dosc dokladnie zaznaczony.


Odnosnie baterii to w gory planuje zrobic jakies zapasowe zasilanie, mysle o ogniwach 18650 czy akumulatorze zelowym, ale to na przyszlosc :)

_________________
The Flowers of Manchester...
OK, so, Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:10 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4934
Nie rozumiem jak się tu zachwycać GPSem w 2013 roku.
Myślałem, że 99% telefonów już ma dobrego gpsa i nie trzeba sobie tym zaprzątać głowy szukając nowego telefonu.

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:20 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13354
Lokalizacja: Siedlce
Kurcze i znów się człowiek załapał do 1% mniejszości ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:25 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4934
A telefon masz z którego roku? ;)

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:44 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13354
Lokalizacja: Siedlce
Hmm z 2010 r.?

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:52 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4934
I fixa Ci łapie dłużej niż kilkaaście sekund?
To faktycznie jakoś słabo

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 15:56 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13354
Lokalizacja: Siedlce
A w Nokii 7230 w ogóle jest GPS ? ;)

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 16:06 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 23 cze 2003, o 13:28
Posty: 4934
Ło matko :|

_________________
ObrazekObrazek

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 7 paź 2013, o 16:09 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 kwi 2002, o 01:00
Posty: 2044
Lokalizacja: Zywiec
No nie wiem, ja do tej pory mialem telefonow kilka, zaden nie lapal fixa tak szybko (htc m650, kaiser, touch pro...) mialem tez stycznosc z N95, SE neo V itp.

Dopiero Haier pod tym wzgledem sie wybija.
Poza tym to tez nie tylko GPS ale cala konstrukcja teledonu, takie parametry za powiedzmy 400zl, chyba sie oplaca.

_________________
The Flowers of Manchester...
OK, so, Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 8 paź 2013, o 11:39 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 lut 2006, o 23:05
Posty: 504
Lokalizacja: Hrubieszów
plant napisał(a):
Nie rozumiem jak się tu zachwycać GPSem w 2013 roku.
Myślałem, że 99% telefonów już ma dobrego gpsa i nie trzeba sobie tym zaprzątać głowy szukając nowego telefonu.


Dla kogoś kto zarabia pieniadze uzywając GPS jego jakość to podstawa. Problemu nie ma na otwartej przestrzeni ale ja uzytkuje go w centrum Londynu. Obecnie uzywam tabletu Samsunga Galaxy Tab GT-P1000 i generalnie jestem z niego zadowolony tylko te rozmiary. zgf1 co sądzisz o Jiayu G3T lepszy procek, bateria 3000 mAh, troche wyzsza cena, na eBay do wyciagnięcia za 600 zł za Haiera 450 zł najtańsza oferta.
Własnie zobaczylem ze ten Jiayu G3T jest na MTK6589T uuuu szkoda.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 8 paź 2013, o 14:35 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 kwi 2002, o 01:00
Posty: 2044
Lokalizacja: Zywiec
No wlasnie MTK niestety, tam z tego co wiem sa klopoty z gps, Haier ma snapdragona.

Ale baterie slaba to musze przyznac, uzywam telefonu sporadycznie, bawilem sie ostatnio, odlaczony od ladowarki z bateria naladowana na 100%, wytrzymal 1d 15h w tym ekran byl wlaczony przez 3h 30min(troche gps, troche wifi). Problemem u mnie moze byc to, ze dopiero go testuje, bawie sie, widzety itp, widze, ze tel dosc czesto podczas wylaczonego ekranu jest wybudzany z uspienia, ale bede optymalizowal, wywalal to czego nie uzywam.


Test z wlaczona nawigacja, wlaczonym ekranem na jasnosci 50% dal wynik pracy ~2h 50min - od 100% do 15%(wtedy android wola aby ladowac). Wiec nie sa to jakies swietne wyniki, ale tez nie ma co narzekac, podswietlenie ekranu wrecz pozera akumulator w oczach....

Musisz sie tez liczyc jesli bedziesz sprowadzal z vatem, warto zamawiac do kogos kto mieszka pod Warszawa, celnicy czesto puszczaja bez kontroli, za to w Zabrzu niemal kazda paczke kontroluja i naliczaja vacik :)

_________________
The Flowers of Manchester...
OK, so, Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 8 paź 2013, o 23:05 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 lut 2006, o 23:05
Posty: 504
Lokalizacja: Hrubieszów
Faktycznie bateria to trochę porazka ale ja mam kupiony dodatkowy akumulator 7700 mAh do tabletu, wiec problemu nie powinno byc. Samsung s3 z włączoną navi wytrzymuje przy pracy non stop ok 4-5 godzin. Tablet ok 4 przy rozjaśnieniu 70-80 % z akumulatorem ok 7-8 h.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 9 paź 2013, o 15:58 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 kwi 2002, o 01:00
Posty: 2044
Lokalizacja: Zywiec
No tu sie zgodze, akumulator w Haier jest kiepski, zdecydowanie.
Ale moze tez jest w tym moja wina, wydawalo mi sie, ze na poczatku telefon trzymal lepiej, z wlaczonym ekranem bateria nie leciala tak szybko w dol, to bylo na firmowym sofcie 4.0.4 pozniej na forum pojawil sie nowy modowany soft 4.1.2 ktory dal nowszego androida jednak chyba tez znacznie szybsze drenowanie baterii.

Widze to tez jak wylaczam tel(usypiam) ciagle wlacza mi sie aktywnosc, jakby jakis program nie pozwalal "spac" cpu.
Chyba wrzuce testowo stockowy soft i bede testowal.

Dzis tez trase na rowerze zaliczylem, troche zdjec, gps caly czas zazwyczaj wylaczony ekran, bateria z 90% spadla do 60%.
http://i.imgur.com/yBVQDLO.png
http://i.imgur.com/VTEFvtd.png
http://i.imgur.com/EgVQru0.png

W sumie na wycieczki gorskie bede robil power bank, minimum 10Ah, aby nigdy mu pradu nie brakowalo.
Po oczyszczeniu tel, wrzuceniu nowego softu(lada dzien) powtorze test z nawigacja i wlaczonym ekranem.

PS.
Zdjecia telefon robi kiepskie, ale od zdjec mam aparat ;)
http://i.imgur.com/BFCNTwW.jpg
http://i.imgur.com/iNhG48g.jpg
http://i.imgur.com/6N1dOH2.jpg
http://i.imgur.com/xmz0UZu.jpg
http://i.imgur.com/FZLrBQS.jpg
(i to sa te lepsze zdjecia, ktore mozna powiedziec wyszly)

_________________
The Flowers of Manchester...
OK, so, Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 9 paź 2013, o 17:09 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 25 sty 2005, o 21:38
Posty: 13354
Lokalizacja: Siedlce
Fajną traskę do jazdy masz...

_________________
Fanatyczny Fan Formuły 1

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 9 paź 2013, o 19:54 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 1 mar 2010, o 18:58
Posty: 1851
Widze kolega smiga po Beskidach. Swietne tereny do jazdy, choc troche kamieniscie na niektorych szlakach.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 10 paź 2013, o 00:13 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 12 lut 2006, o 23:05
Posty: 504
Lokalizacja: Hrubieszów
Opisz wrażenia z pracy na firmowym 4.0.4. Jestem ciekawy, bo nie specjalnie mam ochotę wgrywać rzeźbionego na kolanie 4.1.2 androida.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 10 paź 2013, o 10:48 
Offline
.
Dołączył(a): 20 wrz 2004, o 11:39
Posty: 243
Lokalizacja: Wilkanów
Przymierzam się do wymiany telefonu, co sadzicie o Nokiach serii Lumia?

Potrzeby wg ważności:
1. Telefon
2. E-mail
3. Internet
4. Foto, video
5. Notes
6. GPS


Ostatnio edytowano 10 paź 2013, o 10:52 przez Leszek, łącznie edytowano 1 raz
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 10 paź 2013, o 10:51 
Offline
.
Dołączył(a): 17 gru 2009, o 10:46
Posty: 116
Lokalizacja: Lubliniec
Nie mam im nic do zarzucenia. Tylko celuj już w model z Windowsem 8.

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 10 paź 2013, o 11:33 
Offline
.
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 4 kwi 2002, o 01:00
Posty: 2044
Lokalizacja: Zywiec
Jesli chodzi o firmowy 4.0.4 to mialem go krotko ale tak na prawde nie widze roznicy aby 4.1.2 byl szybszy jakos znaczaco, raczej telefon dziala tak samo, jedyna roznica rzucajaca sie w oczy to przyciski androida na dole, w 4.0.4 jest inna ich kolejnosc, zastanawiam sie teraz wlasnie nad powrotem do 4.0.4, niestety nie jest to takie proste ten najnowszy soft jest z jakiegos Asusa wiec trzeba troche kombinowac.
4.1.2 w obecnej formie na razie odradzam, wyraznie aplikacje googla nie chca pozwolic telefonowi przejsc w deepsleep.


Troche jezdze po Beskidach, troche chodze w sumie nie majac samochodu rower lepiej brac w gory, zawsze to szybciej sie wroci do domu, zjazdy z gor tez sa przyjemne, tylko czasem pod gorke kondycji brak. Teraz w sumie wieksza motywacja z telefonem, gpsem ;)

_________________
The Flowers of Manchester...
OK, so, Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Kącik smartfonowo-telefoniczny
PostNapisane: 11 paź 2013, o 16:13 
Offline
moderator
Avatar użytkownika
Dołączył(a): 7 mar 2003, o 16:56
Posty: 4520
Lokalizacja: Bruksela // Poznan
Leszek napisał(a):
Przymierzam się do wymiany telefonu, co sadzicie o Nokiach serii Lumia?

Potrzeby wg ważności:
1. Telefon
2. E-mail
3. Internet
4. Foto, video
5. Notes
6. GPS


Kupiłem dwa tygodnie temu, przesiadłem się z Androida. Mam wersję budżetową, Lumię 620.
1. Telefon - działa.
2. Email - Gmail działa bez problemu, służbowy Microsoft Exchange też.
3. Internet - obecnie jest tylko IE, ewentualnie IE z nakładkami. Do internetu używam komputer, ale by sprawdzić coś na wiki czy na googlu podczas dyskusji ze znajomymi - działa bardzo dobrze.
4. To kwestia indywidualna każdego telefonu. Ja używam aparat w komórce tylko do "notatek" (np. fotka ogłoszenia, itp.)
5. Jest MS Word nawet. Polski słownik lepszy niż w Androidzie 4.0 (moim zdaniem), zna wszystkie słowa.
6. Lumia ma darmową nawigację offline, to plus zdecydowany (szczególnie za granicą). Apka do map googla też jest - ona podobnie jak na Androidzie potrzebuje internetu.

Z telefonu jestem ogólnie bardzo zadowolony. Brakuje mi jedynie solidnej synchronizacji z Googlem (kalendarz niby działa dobrze, ale kontakty to jest jakiś dowcip). Podobno ma się to zmienić za tydzień, wraz z nadejściem aktualizacji. Czekam.

_________________
No animals were hurt during writing of that post.

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 95 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona   1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
F1 ultra - Formuła1 Forum Powered by phpBB © phpBB Group